Найменший у світі овоч може стати наступним суперфудом для схуднення

Запатентований штам водоростей Wolffia globosa, Mankai, має потенціал стати наступним суперфудом для покращення здоров’я та зменшення окружності талії.

Про це заявили Ефі Еяль, генеральний директор Mankai та доктор Айріс Шай, ад’ютант-професор харчування Гарвардської школи громадського здоров’я TH Chan.

«Клінічні дослідження за участю Манкаї пов’язують його з підтримкою рівня цукру в крові, сприятливою реакцією глікемії після їжі, сприянням втраті ваги, зменшенню окружності талії, здоров’я печінки та підтримці мікробіома кишечника», — повідомив Ефі Еяль.

Mankai належить до сімейства Lemnaceae. Вирощується на гідропоніці у тепличних водних басейнах та має розміри близько 2,5 см.

Це найменший овоч з найбільшою кількістю поживних речовин

«Вищезазначені властивості проявляються завдяки вмісту повноцінного білка, заліза та В12», — пояснив Еяль.

Овоч має нейтральний смак і структуру, що дозволяє легко інтегрувати його в будь-яку їжу, від смузі до пасти, заправок чи соусів.

Дослідники також виявили, що Mankai підвищує рівень «гормону голоду» — греліну, через відносно високий вміст поліфенолів та харчових волокон.

Люди, у яких вищий рівень греліну після втрати ваги натще, мають менший ризик розвитку діабету та інших метаболічних захворювань.

Міжнародна дослідницька група встановила, що вживання «найменшого овоча», оптимізує мікробіом кишечника та дозволяє утримувати вагу протягом тривалого часу.

Нагадаємо, нещодавно американці випустили продукт з коноплі, що забирає 15 см з талії за три місяці.

Джерело: Nutrition Insight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Китайці створили колірний індикатор «свіжості» морепродуктів, надихнувшись хамелеоном

Ключовою частиною виробництва морепродуктів є здатність виявляти диметиламін та аміак, які є показниками «псування». Сучасні стандарти ідентифікації свіжості риби...

ЄС профінансує створення та просування борошна з відходів артишоку та інноваційних продуктів із жолудів

Конкурс запрошував стартапи та масштабні компанії представити інновації, які покращують доступ до поживної та екологічно чистої їжі. Кожен із десяти...

Без звуків «Му»: молочний сир без корів з’явиться на ринку через два роки

Замість корів Formo використовує мікроорганізми, кодовані послідовностями ДНК молочного білка. Ці клітини вирощують у ферментері, поки не буде отримано...

На Закарпатті варять сири та загортають у кропиву – як у давні часи

Засновниця сироварні Наталія Ковач свій перший сир – камамбер – зварила у звичайній каструлі. Але розуміла, що для цього...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

Родина військового пече на Сумщині бельгійські вафлі з українським салом

Кафе створив зі своєю родиною 45-річний військовослужбовець Дмитро Пасічнюк....

Винахідник соломки для напоїв з огірків шукає інвесторів на Кickstarter

Зараз він збирає кошти на Kickstarter для того, щоб...

Вибір редактора
В продовження теми