Івано-Франківська сироварня варить унікальні сири з чорнилами каракатиці

«Станіславська сироварня», яку заснувала колишня викладачка музичної школи Наталія Пальчак, випускає на Івано-Франківщині чорні сири.

П’ять років тому нинішня власниця сироварні починала з моцарели. Тоді вона варила сири за італійською технологією на власній кухні. Спочатку пригощала сирами рідних, друзів, знайомих. Потім вони почали купувати сири, охочих ставало все більше.

Сир «Чорна рада»

З часом Наталія Пальчак домовилася про співпрацю з півтора десятками крамниць Івано-Франківська — і локальні продажі суттєво покращили збут. Окрім всього іншого, продає сири на крафтових ярмарках, відправляє замовлення Новою Поштою, а згодом планує відкрити і власну фірмову крамницю.

Найпопулярніший сир у асортименті «Станіславської» — чорний, з промовистою назвою «Чорна рада». 

При створенні у нього додають натуральний барвник — чорнила каракатиці. Вдалим доповненням є лаванда та насіння пажитника, що надає сиру легкого горіхового смаку. 

«Чорна рада» добре смакує з червоним вином

Охоче куштують сир «Мольфар» — з базиліком, помідором і часником. Його виготовлення базується на голландській технології зеленого сиру «Песто».

Інша категорія — витримані сири. Одним із фаворитів у сироварні називають «Бисаги» — напівтвердий коров’ячий сир, зварений за італійськими технологіями. Він має щільну пластичну текстуру, насичений солом’яний колір, пікантну легеньку кислинку та приємні вершкові нотки.

«Мотря» — це козячий напівтвердий сир з витримкою від 6 місяців. Його текстура пластична, ледь крихка. А смак — з легкими горіховими нотки без яскраво вираженого післясмаку козячого молока.

Сир «Мотря»

І, звісно, популярне «Волове око». Це овечий твердий сир з витримкою 11 місяців з крихкою твердою текстурою.

Нагадаємо, на Прикарпатті також створюють халумі для смаження на грилі, сири-роли за французькою технологією та морозиво з козячого молока.

Джерела: Станіславська сироварня, Шо Там

1 коментар

  1. […] Спочатку пригощала сирами рідних, друзів, знайомих. Потім вони почали купувати сири, охочих ставало все більше, пише Ратуша з посиланням на Newfood. […]

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сімейне господарство створило енергетичні медові снеки для ЗСУ

Снек «Медова паста +292» має енергетичну цінність у 292 кКал на одну порцію, високий вміст легкозасвоюваних вуглеводів, білків та...

В магазинах з’явиться лосось із спіруліни — він копчений та містить 40% білка

Компанія SimpliiGood, яка спеціалізується на продуктах із мікроводоростей, анонсувала випуск свого довгоочікуваного спірулінового копченого лосося на початку 2025 року.Цей...

Українка створює шоколад на гречаному чаї з амарантом

Юлія – кондитер. Говорить, що створювати десерти вручну почала, оскільки у доньки була алергія. Перш ніж зайнятися виробництвом шоколаду, вона...

Кульки, загорнуті у водорості — тепер так виглядає інноваційна кава

Про це на своєму LinkedIn прозвітувався генеральний директор CoffeeB Френк Вайльд.Рік тому його компанія запустила продажі унікальної розробки, на...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі,...

Світовий лідер ринку харчування вперше замінив коров’яче молоко на мікробне

Це вперше, коли Unilever залучає можливості точної ферментації для...

З’явилось п’ять тисяч нових продуктів із горіха, який регулює роботу мозку

Минулого року в Європі було випущено понад 5000 нових...

Симнель, кулуракія і мяммі — традиційні великодні страви з усього світу

Воно асоціюється зі світлим святом відродження, прощення, миру. Саме...

Вода у кубі. Британці створили напої в мікрокубиках

Microdrink являють собою крихітні кубики без цукру на основі...

Вибір редактора
В продовження теми