Японські вчені надрукували яловичий стейк по $900 за півторасантиметровий шматок

Японські вчені знайшли спосіб 3D-біодруку яловичини вагю, що об’єднує м’язові та жирові волокна і кровоносні судини в одну структуру, схожу на стейк.

Для культивованої яловичини створення стейка за складом і структурою скожим на справжній, все ще залишається проблемою.

Професор Мічія Мацусакі з Вищої інженерної школи Університету Осаки зі своєю командою створили альтернативний мармуровий стейк.

«Вагю має структуру мраморності завдяки своїй жировій композиції. Ми хотіли створити структуроване м’ясо, аналогічне вагю, збираючи три типи яловичих клітинних волокон: м’язи, жир і судини», — пояснив професор.

Вчені створили шматок м’яса, що включає 42 м’язові волокна, 28 жирових тканин та два кровоносні капіляри.

Капіляри були сконструйовані шляхом інтегрованого біодруку сухожильного гелю і вручну зібрані для виготовлення м’яса, схожого на стейк.

Зі слів керівника проєкту, біодрук культивованої яловичини вагю розміром 1,5 см коштував близько $ 900.

На сьогодні, створена культивована тканина, схожа на шматок яловичини, все ще неїстівна, оскільки використовується нехарчове живильне середовище, зазначив Мацусакі.

«Ми працюємо над переходом до харчової культури і найближчим часом зможемо виготовити їстівне м’ясо», — додав він.

Останнім часом промисловість альтернативного м’яса активно розвивається, проте, 3D-біодрук все ще залишається відносно новим. Цю галузь активно почали опановувати ізраїльтяни Redefine Meat та MeaTech.

Джерело: Food Navigator-Asia

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Найтовстіші та найтонші, з омегою та з «неправильного» батату — ринок чіпсів кишить новинками

У міру того як населення світу стає більш уважним до свого здоров’я, виробники чіпсів починають шукати корисніші варіанти. Серед...

Споживачі переходять з кофеїну на гриби-адаптогени. Краще концентрація

Також сприятимуть покращенню когнітивного здоров’я адаптогени, вітаміни групи В і холін у напоях та їжі. Про це прозвітувала Стефані...

71% споживачів готові купувати сири, вироблені мікрорганізмами. Без корів

Такими результатами «першого у світі дослідження щодо схвалення споживачами молочних продуктів прецизійного бродіння» поділився берлінський стартап Formo.Formo проводив широкомасштабне...

Цукерки із бутонів квітів – українки створюють унікальні веганські солодощі

GoodMood Food – це авторські десерти без інгредієнтів тваринного походження, глютену та шкідливих домішок.Бренд зародився декілька років тому, коли...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

На вирощування мікрогріну чи відкриття кав’ярні можна отримати 130 тис. грн

Програма під назвою “Economic Resilience Programme” передбачає надання мікрогрантів...

Перший віскі зі смаком кави — американці створили напій з невгамовним ковбойським духом

Kentucky Coffee уособлює невгамовний ковбойський дух та два традиційних...

Альтернативний протеїн стає мейнстрімом — над штучним м’ясом працює 300 проектів

У першому кварталі 2020 року стартапи, які спеціалізуються на...

Вибір редактора
В продовження теми