Американці створили каву майбутнього — заморозили рідким азотом та запакували в алюміній

Американська компанія Cometeer за допомогою технології кріогенної консервації створила ідеально смачну каву, яку можна приготувати менше ніж за хвилину.

Одна порція кави – це одна заморожена шайба з 26 грамами продукту, звареного за власно розробленим Cometeer процесом екстракції.

Для збереження смаку та аромату екстракт кави заморожують рідким азотом при температурі -196 градусів по Цельсію (-321 градус по Фаренгейту).

Кожна шайба упакована в алюмінієву капсулу та може зберігатися в морозильній камері до 18 місяців.

Шайби Cometeer не є ні розчинною кавою, ні кавовим концентратом, а миттєво замороженим кавовим екстрактом. Тому і смакують зовсім інакше – без гіркоти пересмаженої кави чи надмірної кислинки.

Маючи різний рівень обсмажування зерен, Cometeer пропонує п’ять типів кави, у тому числі і без кофеїну.

Ароматна кріокава виготовлена з якісних, ретельно каліброваних зерен, правильно обсмажена, змелена та зварена з неймовірною точністю. Саме це є запорукою смаку напою.

Кава не містить консервантів – лише екстракт кавових бобів та воду

Щоб випити чашку напою, достатньо обдати шайбу окропом, покласти вміст у чашку й залити гарячою водою.

Кожна шайба кріокави коштує 2 долари. Це дешевше, ніж кава з американської кав’ярні. Одначе використання шайб обходиться дорожче, ніж приготування кави з мелених зерен вдома.

Ті, кому вдалося спробувати інноваційний напій, говорять, що смак та зручність виправдовують свою ціну. Тим паче, що він не займає багато місця у морозильній камері.

Нагадаємо, американці також випустили «протеїнову каву» у стіках — одна кава замінює яйце.

Джерела: Cometeer, The Spoon

2 КОМЕНТАРІ

  1. Ви що там курите? Які -321 градуси?
    Фізику в школі вчили? -273,15 °C – абсолютний нуль температур. Нижче температури бути не може.
    Рідкий азот має температуру кипіння −195,75 °C (або якщо ви хочете нав’язати нам імперську систему, якою ніхто, опріч американців, не користується, то -319 °F)

  2. Ігоре, вітаю! Уточнили — екстракт кави заморожують рідким азотом при температурі -196 градусів по Цельсію (-321 градус по Фаренгейту). Дякую за уважність!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Корейський стартап, що вирощує яловичину на морських водоростях, отримав мільйонні інвестиції

Заснований у 2019 році, стартап заявив, що до кінця десятиліття зможе виробляти культивований стейк по 90 грн за кілограм.Крім...

Виробник курячих нагетсів з гороху залучив $50 млн, щоб потроїти свою команду

Загальна сума інвестицій з початку роботи бренду становить $61 млн.Перший продукт компанії — NUGGS — це курячий нагетс на...

Колишній виконавчий директор Cargill просуватиме на ринок м’ясо із міцелію

Стартап Meati Foods уже доволі гучно заявив про себе на ринку альтернативної їжі. Зокрема, він створив м’ясне філе з...

Рожевий сир на Поліссі варять із молока нубійських кіз, англійських корів та приправляють місцевими міфами

У асортименті ферми — півтора десятка позицій. Час дозрівання сирів залежить від виду: якщо сирам з білою пліснявою знадобиться...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Азійський тигр. Сингапур розширює ринок альтернативних білків в обмін на фінансування

Зараз Сингапур імпортує понад 90% їжі. Це спонукало до...

Перша фабрика лабораторного м’яса з’явиться у Канаді у 2024 році

The Better Butchers хоче стати першою компанією в Канаді,...

Дніпровський виробник тортів вчетверо збільшив виробництво під час війни

Компанія Nonpareil, заснована у 2010 році, сьогодні входить до...

Найбільша українська мережа кав’ярень відкрила перший заклад у Польщі

Новий заклад розташований у центрі Варшави на вулиці Маршалковській,...

Куряче м’ясо, вирощене в лабораторіях, вперше допущено до продажу

На відміну від таких стартапів як Beyond Meat і...

Вибір редактора
В продовження теми