Американці створили каву майбутнього — заморозили рідким азотом та запакували в алюміній

Американська компанія Cometeer за допомогою технології кріогенної консервації створила ідеально смачну каву, яку можна приготувати менше ніж за хвилину.

Одна порція кави – це одна заморожена шайба з 26 грамами продукту, звареного за власно розробленим Cometeer процесом екстракції.

Для збереження смаку та аромату екстракт кави заморожують рідким азотом при температурі -196 градусів по Цельсію (-321 градус по Фаренгейту).

Кожна шайба упакована в алюмінієву капсулу та може зберігатися в морозильній камері до 18 місяців.

Шайби Cometeer не є ні розчинною кавою, ні кавовим концентратом, а миттєво замороженим кавовим екстрактом. Тому і смакують зовсім інакше – без гіркоти пересмаженої кави чи надмірної кислинки.

Маючи різний рівень обсмажування зерен, Cometeer пропонує п’ять типів кави, у тому числі і без кофеїну.

Ароматна кріокава виготовлена з якісних, ретельно каліброваних зерен, правильно обсмажена, змелена та зварена з неймовірною точністю. Саме це є запорукою смаку напою.

Кава не містить консервантів – лише екстракт кавових бобів та воду

Щоб випити чашку напою, достатньо обдати шайбу окропом, покласти вміст у чашку й залити гарячою водою.

Кожна шайба кріокави коштує 2 долари. Це дешевше, ніж кава з американської кав’ярні. Одначе використання шайб обходиться дорожче, ніж приготування кави з мелених зерен вдома.

Ті, кому вдалося спробувати інноваційний напій, говорять, що смак та зручність виправдовують свою ціну. Тим паче, що він не займає багато місця у морозильній камері.

Нагадаємо, американці також випустили «протеїнову каву» у стіках — одна кава замінює яйце.

Джерела: Cometeer, The Spoon

2 КОМЕНТАРІ

  1. Ви що там курите? Які -321 градуси?
    Фізику в школі вчили? -273,15 °C – абсолютний нуль температур. Нижче температури бути не може.
    Рідкий азот має температуру кипіння −195,75 °C (або якщо ви хочете нав’язати нам імперську систему, якою ніхто, опріч американців, не користується, то -319 °F)

  2. Ігоре, вітаю! Уточнили — екстракт кави заморожують рідким азотом при температурі -196 градусів по Цельсію (-321 градус по Фаренгейту). Дякую за уважність!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ні риби, ні м’яса: поставки рослинної яловичини до ресторанів зросли на 80%

Про це свідчать дані американської The NPD Group, яка оцінювала динаміку у порівнянні з аналогічним місяцем 2020 року, коли...

ЄС визнав безпечними рослинні яйця компанії, що першою у світі почала продавати культивоване м’ясо

Очікується, що це дозволить американській компанії вивести свій продукт на ринок Європи уже в середині 2022 році, як тільки...

Гастрономічні тренди 2025 року: які смаки та технології домінуватимуть?

Гастрономія завжди була ареною експериментів, де нові смаки, інгредієнти й технології змінюють наше сприйняття їжі. У 2025 році ця...

Олена Вовк, співвласниця Enzym Group, про інновації на ринку їжі: тренди, суперфуди та інвестиції

У 2023 році, в умовах повномасштабного вторгнення, Enzym Group запустила в Україні нове біотехнологічне виробництво LinkCell, де виготовляє функціональні...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Heinz виготовить справжній космічний кетчуп з марсіанських помідорів

Версія томатів Marz, вирощена умовах температури, води та грунту,...

Всесвітньо відомий виробник алкоголю продаватиме ром у форматі морозива

У результаті співпраці створено новий унікальний смак морозива —...

Сторічний бренд створив курятину в порошку, яка за хвилину перетворюється на м’ясо

Нова лінійка продуктів включає Plant-Based Chick’n, виготовлений лише з...

Дослідження: до 2030 року 10% м’яса в світі стане штучним

За даними аналітиків J’son&Partners Consulting, до 2025 року фудтеч...

Вибір редактора
В продовження теми