Nestlé та ще 5 світових брендів роблять альтернативну рибу своїм флагманом

Коли прилавки всього світу захопили веганські гамбургери та горохові фрикадельки, настає черга рослинних морепродуктів. І, схоже, справжнім «вожаком зграї» у цій категорії стає веганський тунець.

Сьогодні на ринок вийшли щонайменше 6 стартапів з усього світу, які пропонують власну альтернативу тунцю. Зокрема, це Fish Peas, BettaF!sh, Sensational Vuna, Future Tuna, OmniTuna та Hooked Toonish.

Fish Peas — останній бренд, що приєднався до веганського простору в категорії тунця. Він належить латвійському гіганту з виробництва морепродуктів Karavela. Виготовлений з ізоляту білка, отриманого з жовтого горошку, вирощеного в Латвії, і представлений у різних смаках та формах.

Спочатку компанія «мала сумніви щодо ринку рослинної їжі, але поступово усвідомила необхідність йти в ногу з часом»

Німецький стартап BettaF!sh теж щойно почав випускати свій флагманський продукт TU-NAH. Завдяки партнерству з роздрібним гігантом Aldi, він доступний по всій країні.

Берлінський тунець виготовляється з органічних бобів фава та морських водоростей

Sensational Vuna — веганська альтернатива тунцю, розроблена компанією Nestlé. Це було першим виходом швейцарського харчовго гіганта на ринок рослинних морепродуктів.

Тунець виготовляється з білка гороху і продається у роздрібних мережах в охолодженій скляній банці, а також у готових бутербродах.

Future Tuna приєднався до асортименту рослинних продуктів завдяки бразильцям. Він виготовлений з білка гороху, білка нуту та соняшникової олії. Містить масло водоростей, яке надає рибний смак і текстуру, а також є хорошим джерелом омега-3.

OmniTuna розроблено гонконгською OmniFoods, що стоїть за всесвітньо відомим веганським аналогом свинини OmniPork. На додаток до цього компанія створює крабові котлети та рибне філе.

Останній бренд веганського тунця — Hooked Toonish. Це перший продукт, випущений шведською технологічною компанією Hooked Foods. Його виготовляють із соєвого білка, білка пшениці, соняшникової олії та водоростей. Зараз Hooked, яка минулого місяця залучила 3,8 млн євро, розробляє веганський лосось.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британських котів годуватимуть курятиною із клітин. Отримано перший дозвіл

Таким чином Meatly стала першою в країні, кому дозволили виробництво подібного продукту.Культивована курятина для домашніх тварин пройшла всебічні випробування...

Український бренд запустив виробництво йогурту-соусу зі смаком томату, базиліку, огірка та кропу

Молокія запустила виробництво та продаж інноваційного продукту — йогурт&соус, увійшовши в нову для себе категорію соусів. Окрім розширення асортименту,...

Іспанці створили енергетик із священного дерева індіанців

Ключовий інгредієнт напою – листя йерба мате, яке природним чином містить кофеїн і вивільняє набагато більш плавну та тривалу...

Американський стартап розробив «грибне м’ясо», яке можна буде купити уже в 2022 році

Компанія Meati розробила цільне м'ясо з ферментованого міцелію, структуроване як звичайні шматки тваринного аналога.«М'ясо Meati — це поживний цільно-харчовий...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Перше в світі лабораторне м’ясо краба потрапило в ресторани. Ціна — $3000 за кілограм

Її провів шеф-кухар Хосе Луїс Дель Амо з компанії...

Фіналіст GeekWire навчив свого робота-піцайоло місить тісто та складати сотні піц за годину. Тепер його може купити кожен

Компанія створила модульну систему, що використовує комп’ютерний зір та...

Щотижня людство вирощує 3 кг лабораторного м’яса, скоро потужності значно зростуть

Там уже встановлена пара блискучих сталевих біореакторів об’ємом 6000...

У цьому році в магазинах Німеччини, Швейцарії та Австрії з’являться рослинні яйця із квасолі

Рослинний замінник яєць - це чудова альтернатива споживанню в...

В Україні навчилися варити кукурудзу інноваційним способом. Зберігається 2 роки

Варена солодка кукурудза — вакуумована та вже готова до...

Вибір редактора
В продовження теми