Nestlé та ще 5 світових брендів роблять альтернативну рибу своїм флагманом

Коли прилавки всього світу захопили веганські гамбургери та горохові фрикадельки, настає черга рослинних морепродуктів. І, схоже, справжнім «вожаком зграї» у цій категорії стає веганський тунець.

Сьогодні на ринок вийшли щонайменше 6 стартапів з усього світу, які пропонують власну альтернативу тунцю. Зокрема, це Fish Peas, BettaF!sh, Sensational Vuna, Future Tuna, OmniTuna та Hooked Toonish.

Fish Peas — останній бренд, що приєднався до веганського простору в категорії тунця. Він належить латвійському гіганту з виробництва морепродуктів Karavela. Виготовлений з ізоляту білка, отриманого з жовтого горошку, вирощеного в Латвії, і представлений у різних смаках та формах.

Спочатку компанія «мала сумніви щодо ринку рослинної їжі, але поступово усвідомила необхідність йти в ногу з часом»

Німецький стартап BettaF!sh теж щойно почав випускати свій флагманський продукт TU-NAH. Завдяки партнерству з роздрібним гігантом Aldi, він доступний по всій країні.

Берлінський тунець виготовляється з органічних бобів фава та морських водоростей

Sensational Vuna — веганська альтернатива тунцю, розроблена компанією Nestlé. Це було першим виходом швейцарського харчовго гіганта на ринок рослинних морепродуктів.

Тунець виготовляється з білка гороху і продається у роздрібних мережах в охолодженій скляній банці, а також у готових бутербродах.

Future Tuna приєднався до асортименту рослинних продуктів завдяки бразильцям. Він виготовлений з білка гороху, білка нуту та соняшникової олії. Містить масло водоростей, яке надає рибний смак і текстуру, а також є хорошим джерелом омега-3.

OmniTuna розроблено гонконгською OmniFoods, що стоїть за всесвітньо відомим веганським аналогом свинини OmniPork. На додаток до цього компанія створює крабові котлети та рибне філе.

Останній бренд веганського тунця — Hooked Toonish. Це перший продукт, випущений шведською технологічною компанією Hooked Foods. Його виготовляють із соєвого білка, білка пшениці, соняшникової олії та водоростей. Зараз Hooked, яка минулого місяця залучила 3,8 млн євро, розробляє веганський лосось.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сироварня на Прикарпатті коптить гуцульський будз та ліпить коників

Засновники бренду — Юлія та Василь Тирсіники — з початком війни повернулися до України після десяти років життя в...

Дві найбільш технологічні компанії світу інвестують в роботів, які ходитимуть за продуктами

Ця новина співпала з не менш цікавою подією: Tesla презентувала попередній огляд робота-гуманоїда Optimus.Після презентації генеральний директор Tesla Ілон...

Фудтех України 2022: тренди, інвестори, новинки, стартапи, компанії

За оцінкою Pitchbook, сервіси та технології «навколо їжі» залучають інвестиції понад 1 мільярду доларів щорічно. Фудтех України постійно зростає,...

Вчені, яких підтримує бізнес-інкубатор Y Combinator, накачають лабораторного лосося колагеном для «справжності»

Оскільки колаген та м’язові волокна плавляться при різній температурі, після термічної обробки культивована риба буде розшаровуватися так, як справжня.Таким...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Данський постачальник інгредієнтів створив «надбілок» — він формує м’язи та лікує

Новий Lacprodan BLG-100 — це чистий інгредієнт бета-лактоглобуліну (BLG),...

Британці винайшли фермент, що перетворює з’їдені солодощі на здорову їжу

Продукт розроблений для ринку США і очікувано з’явиться там...

Ринковий гігант створив смачний грецький йогурт, який нарощує м’язи

Таким чином компанія кидає виклик гігантам у сегменті грецьких...

Корінний бельгієць варить на Львівщині французький томет, який весь час перевертають для кращого смаку

Виробництво розташоване у екологічно чистій місцевості, а сама ферма...

Тернопільський виробник яблук сушить здорові снеки з фруктів та кабачків

ФГ “Гадз” має 670 га саду та вирощує щороку...

Вибір редактора
В продовження теми