Продано перший мільйон порцій «мікробного» морозива. Наступний — сир

Торгова марка Brave Robot каліфорнійської компанії The Urgent всього за рік після свого запуску продала понад 1 млн пінт морозива із молока, створеного бактеріями, йдеться у останньому звіті про продажі.

Brave Robot був запущений минулого року як перший бренд The Urgent Company, і з тих пір компанія додала до свого портфоліо Modern Kitchen — перший у світі вершковий сир без тварин. 

Brave Robot виготовляє морозиво, використовуючи біоідентичні сироваткові молочні протеїни Perfect Day, які створюються за допомогою точного бродіння.

Процес включає кодування послідовностей ДНК справжніх молочних білків у мікроорганізми, щоб ферментувати ті самі білки без застосування корів. 

Морозиво з такого молока продукує на 34% менше викидів парникових газів, ніж традиційні аналоги

Кілька місяців тому бренд розпочав маркування вуглецю на кожній пінті морозива. З огляду на обсяг продажів за останній рік, їм вдалося заощадити викиди, еквівалентні об’їзду Землі 40 разів.

Зважаючи на успіх Brave Robot, компанія продовжить поповнювати ринок новою клімат-сприятливою молочною продукцією без тварин.

Так, нещодавно The Urgent Company випустила вершкові сири Modern Kitchen без тварин і, ймовірно, розроблятиме більше сирних продуктів.

вершкові сири Modern Kitchen

Зазначимо, що сир є однією з найбільш швидкозростаючих категорій альтернативних білків без тварин. Опитування, проведене  Food Tech Formo свідчить про те, що 71% споживачів готові купувати сир, вироблений мікроорганізмами, без тварин.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рейтинг продуктів без лактози й глютену: найкращі варіанти для людей з непереносимістю

Багато людей страждають на різні види харчової непереносимісті. Найвідоміші – це целіакія й лактозна недостатність. Організм людей, в яких...

Новозеландський стартап після рекордного фінансування випустив веганське в’ялене м’ясо

Розробка ідеальної текстури була результатом річного науково-дослідного проєкту між Off-Piste, Massey University та Callaghan Innovation, а також урядового гранту...

Вчені створили хліб з «невидимими волокнами», який покращує самопочуття

Так з’явився FiberX – функціональне волокно без смаку, яке можна додавати до продуктів з низьким вмістом клітковини, таких як...

Коктейль проти вірусу: PepsiCo інвестує в партнерів, Coca-Cola запускає нове обладнання, Nestlé вийшла на ринок кави

На це діє безліч факторів: пандемія короновірусу, карантинні обмеження, проблеми у транспортній логістиці. Плюс до того — неврожай сільгосппродукції,...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Інноваційна плитка б’є їжу електрострумом, щоб зробити її корисною

Розумна плита працює за технологією «інтегрального нагрівання» за допомогою...

Pepsi вперше випустила лімітовану серію фірмових пончиків

Бокс включає в себе унікальний пончик Pepsi ColaCream Donut...

Ізраїль готується стати країною №1 у виробництві інноваційної їжі

Ідейним натхненником такої стратегії став сам прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін...

Французи створили риб’ячий жир з мікроводоростей, який входитиме у спортивне харчування

Водоростева олія містить менше 3% насичених жирних кислот Клінічні випробування...

Вибір редактора
В продовження теми