Американці розробили пончик майбутнього — містить стільки ж вуглеводів, як два шматочки банана

Каліфорнійський стартап Better Brand створив пончик, який містить стільки ж протеїну, як у 4 яйцях, та стільки вуглеводів, як у стеблині зеленої селери або двох шматочках банана.

Тоді як традиційний пончик — це справжня вуглеводна «бомба», начинена цукром, жиром та борошном вищого ґатунку, перший продукт компанії під назвою Better Bagel має у складі 24 грами білку та лише 5 грамів вуглеводів.

«Ми завжди жили з накладеними обмеженнями: їжа має бути корисною, а решти себе потрібно позбавити. Так от, більше не потрібно цього робити. Візьміть та з’їжте свій пончик», — говорить Еймі Янг, засновниця та генеральний директор компанії.

Ціль Better Brand — покращити наші стосунки з їжею

Перш ніж розробити свій флагманський продукт, Янг сама глибоко вивчала науку про їжу у бізнес-школі. Пізніше Better Brand співпрацював з харчовими лабораторіями для розробки пончикового тіста з новими інгредієнтами.

«Якби ви принесли наше тісто до пекарні, вони б поняття не мали, що з ним робити, — каже Янг. — Його неможливо використати звичайним способом».

Засновниця не розголошує деталі технології, посилаючись на комерційну таємницю. Але говорить, що на одному з етапів виготовлення пончиків вони застосовують технологію ферментування.

Better Brand видобуває окремі ферменти з рослин і додає їх у тісто для поліпшення смаку та текстури готового продукту. Хоча ферменти є останнім елементом у «колоді» та використовуються у помірній кількості, без них пончики були б «зовсім іншим продуктом», говорить Янг.

Нагадаємо, британці «смажать» пончики під пучком пари — без жиру та консервантів.

Джерела: Better Brand, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ще більш сучасний та стильний: бренд «Бащинський» уперше змінив логотип і дизайн продуктів

Бути ближчим і зрозумілішим для споживача, стирати бар’єри й випереджати час,  вирізнятися на полиці — саме таким принципом керується...

Українці спекли найдорожчий хліб у світі. Скуштувати можна до 5 листопада

«Це — найдорожча і найцінніша страва у світі, адже для її створення довелося розмінувати майже 6 000 гектарів території,...

Морозиво та маргарита одним натисканням кнопки – настільний гаджет отримав премію за інновації

CES 2021 – один з найбільш впливових технологічних заходів у світі. Саме CES є місцем дебюту новаторських технологій –...

Швейцарський гігант замінив легендарні кавові капсули кульками з водоростей

Migros представив інноваційну систему приготування кави CoffeeB.Нова кавоварка, на розробку якої у компанії пішло п’ять років, з’явилася як альтернатива...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі...

Масло масляне. З кокосової олії створили замінник столового масла для веганів

Масло вироблене однойменним швейцарсько-філіппінським соціальним підприємством, заснованим Шарон Каттлеєю...

Український виробник за допомогою бронзи створює макарони, які найкраще просочуються соусами

Це стало можливим завдяки впровадженню італійських технологій, які значно...

Вчені взялися надрукувати рибу без кісток — за допомогою водоростей, стовбурових клітин та струму

Команда вчених приступила до розробки інноваційної технології вирощування філе...

Є щось? На Сумщині із конопель варять сир та виготовляють ікру

Фермерське господарство було засноване київським менеджером Юрієм Колесником у...

Вибір редактора
В продовження теми