Американці розробили пончик майбутнього — містить стільки ж вуглеводів, як два шматочки банана

Каліфорнійський стартап Better Brand створив пончик, який містить стільки ж протеїну, як у 4 яйцях, та стільки вуглеводів, як у стеблині зеленої селери або двох шматочках банана.

Тоді як традиційний пончик — це справжня вуглеводна «бомба», начинена цукром, жиром та борошном вищого ґатунку, перший продукт компанії під назвою Better Bagel має у складі 24 грами білку та лише 5 грамів вуглеводів.

«Ми завжди жили з накладеними обмеженнями: їжа має бути корисною, а решти себе потрібно позбавити. Так от, більше не потрібно цього робити. Візьміть та з’їжте свій пончик», — говорить Еймі Янг, засновниця та генеральний директор компанії.

Ціль Better Brand — покращити наші стосунки з їжею

Перш ніж розробити свій флагманський продукт, Янг сама глибоко вивчала науку про їжу у бізнес-школі. Пізніше Better Brand співпрацював з харчовими лабораторіями для розробки пончикового тіста з новими інгредієнтами.

«Якби ви принесли наше тісто до пекарні, вони б поняття не мали, що з ним робити, — каже Янг. — Його неможливо використати звичайним способом».

Засновниця не розголошує деталі технології, посилаючись на комерційну таємницю. Але говорить, що на одному з етапів виготовлення пончиків вони застосовують технологію ферментування.

Better Brand видобуває окремі ферменти з рослин і додає їх у тісто для поліпшення смаку та текстури готового продукту. Хоча ферменти є останнім елементом у «колоді» та використовуються у помірній кількості, без них пончики були б «зовсім іншим продуктом», говорить Янг.

Нагадаємо, британці «смажать» пончики під пучком пари — без жиру та консервантів.

Джерела: Better Brand, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Ізраїлі винайшли, як видаляти цукор у соках та пиві без втрати смаку

Їхня технологія заснована на ультрафільтрації та адсорбції, що дозволяє вибірково видаляти дисахариди, такі як сахароза, лактоза та мальтоза, зі...

Поляки розробили наклейки, які подовжують термін зберігання грибів

Формат наклейки – простий у використанні, говорить Тім Малефіт, технічний директор Fresh Inset. Вона працює за рахунок поступового вивільнення...

Розслабили м’язи. Культивоване м’ясо схвалять у Європі щонайменше за три роки

Оскільки, клітинне м'ясо та жир є новими продуктами харчування, Європейський орган з безпеки харчових продуктів (EFSA) вимагає, щоб вони...

М’ясо із скандинавського вівса проривається до ресторанів 16 країн, включаючи Європу і США

Проте досі є підприємці, які бачать багато місця у сегменті несправжнього м’яса. Одна з таких – Майя Ітконен, засновниця...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Підсадили на голки: Nemi робить закуски із кактусів та амаранту

Засновниця компанії Регіна Трілло переїхала з Мексики до США...

Найпопулярнішим замовленням-2021 стали веганські ковбаски

Загалом замовлення на рослинні продукти харчування, такі як «курячі...

Стартап вперше в світі буде виробляти білок з водоростей, цукру та світла в промисловому масштабі

Перші продукти, що містять альтернативний білок Brevel, з’являться на...

До 2025 року ринок альтернативного м’яса зросте на 14% — до $ 8,3 млрд

Про це йдеться в звіті MarketsandMarkets. Локомотивом такого зростання...

Щотижня людство вирощує 3 кг лабораторного м’яса, скоро потужності значно зростуть

Там уже встановлена пара блискучих сталевих біореакторів об’ємом 6000...

Вибір редактора
В продовження теми