Рибні консерви з жовтого гороху стали найкращою смаковою інновацією 2021 року

Один з найбільших європейських виробників рибних консервів Karavela, представив нову лінійку морепродуктів на рослинній основі Fish Peas.

Альтернативні морепродукти будуть представлені у трьох типах продуктів: рибний салат, шматочки та спред.

На їх розробку пішло більше року та близько 2,5 млн євро (приблизно $2,9 млн) інвестицій.

Fish Peas виготовляють з ізоляту жовтого гороху, який отримують від найбільшого сільськогосподарського кооперативу Латвії LATRAPS. Вони не містять алергенів, ГМО та глютену.

Нова лінійка вперше була представлена на всесвітній торговій виставці Anuga на якій салат Fishly Italiano з жовтого гороху вже визнали найкращою смаковою інновацією 2021 року.

З оборотом 66,3 млн євро у 2020 році латвійська компанія є одним з найбільших виробників рибних консервів у Європі, проте тільки починає впроваджувати інновації щодо розширення асортименту на альтернативні морепродукти.

Надмірний вилов риби, руйнування навколишнього середовища, та зміна клімату сприяють тому, що все більше виробників морепродуктів диверсифікуються на альтернативний білок.

«З запуском наших веганських продуктів, ми плануємо стати законодавцями мод на ринку рослинної рибної продукції», — прокоментував Андріс Біт, генеральний директор Karavela.

 

Нагадаємо, іспанський стартап створив сирого тунця для сушші з томатів та водоростей.

Джерело: Vegconomist, Fish Peas

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Хутро з кропиви — у Копенгагені показали нові рослинні тренди моди

Вони створені у стилі популярних сумок Ganni Bou, але цього разу – з унікальних біоматеріалів. Матеріал для пошиття сумок для...

Рослинний стейк міньйон вперше потрапить на сковорідки споживачів. Виробник зібрав $4,5 млн

Фінансування є першим капіталовкладенням нового інвестора World Fund, який і очолив раунд.Juicy Marbles створили рослинний стейк з філе міньйону,...

«У подальшому ми плануємо розвивати формат dark store», — Олексій Юхимчук, співзасновник Rocket

В Україні нарощує оберти та виходить за кордон сервіс доставки їжі з ресторанів та супермаркетів Rocket. Одночасне підключення 10 міст,...

Фіналіст GeekWire навчив свого робота-піцайоло місить тісто та складати сотні піц за годину. Тепер його може купити кожен

Компанія створила модульну систему, що використовує комп’ютерний зір та робототехніку для приготування тіста та складання піци.Оскільки система орієнтована лише...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Чому виробництво їжі — це єдиний шлях виживання агрохолдингів в сучасних умовах

У структурі українського виробництва та експорту сільськогосподарської продукції домінує...

Виробники інноваційної їжі можуть отримати до 1 млн грн гранту

Сума кожного гранту складе  до 25 000 євро (приблизно...

Унікальні високобілкові водорості стануть на третину м’ясом або рибою

Компанія збільшує обсяги виробництва після переходу від пілотного заводу...

Кульки, загорнуті у водорості — тепер так виглядає інноваційна кава

Про це на своєму LinkedIn прозвітувався генеральний директор CoffeeB...

Перші морепродукти, вирощені в лабораторії, готуються до продажу в Сінгапурі

Німецький стартап Bluu Seafood цими днями представив рибні палички...

Вибір редактора
В продовження теми