Альтернативні морепродукти будуть представлені у трьох типах продуктів: рибний салат, шматочки та спред.
На їх розробку пішло більше року та близько 2,5 млн євро (приблизно $2,9 млн) інвестицій.
Fish Peas виготовляють з ізоляту жовтого гороху, який отримують від найбільшого сільськогосподарського кооперативу Латвії LATRAPS. Вони не містять алергенів, ГМО та глютену.
Нова лінійка вперше була представлена на всесвітній торговій виставці Anuga на якій салат Fishly Italiano з жовтого гороху вже визнали найкращою смаковою інновацією 2021 року.
З оборотом 66,3 млн євро у 2020 році латвійська компанія є одним з найбільших виробників рибних консервів у Європі, проте тільки починає впроваджувати інновації щодо розширення асортименту на альтернативні морепродукти.
Надмірний вилов риби, руйнування навколишнього середовища, та зміна клімату сприяють тому, що все більше виробників морепродуктів диверсифікуються на альтернативний білок.
«З запуском наших веганських продуктів, ми плануємо стати законодавцями мод на ринку рослинної рибної продукції», — прокоментував Андріс Біт, генеральний директор Karavela.
Нагадаємо, іспанський стартап створив сирого тунця для сушші з томатів та водоростей.
Джерело: Vegconomist, Fish Peas