Консервант, який видобули два століття назад, став головним інгредієнтом веганського майонезу

Крафтовий виробник Vesa створює в Україні натуральні веганські соуси, без барвників, ароматизаторів та штучних консервантів. Термін споживання після відкриття — до трьох тижнів.

У виробництві Vesa використовує лише один консервант — сорбат калію. Це — консерват рослинного походження, який вперше видобули у 1859 році з соку горобини. Зараз його добувають з кісточок різних рослин, розповідають у компанії.

У асортименті Vesa — сім видів соусів: від песто до болоньєзе

Є навіть веганський майонез. Він смачний, малокалорійний і без яєць, на відміну від традиційного продукту.

«Ми працювали над створенням цього соусу дуже довго, це найскладніший рецепт з усієї нашої лінійки соусів», — зазначає виробник.

Vesa готує соуси за авторською рецептурою. Тому, наприклад, песто містить горіхи кеш’ю, базилік, олію, сіль, спеції, але не містить сиру.

Гуакамоле майже на половину (42%) складається з чистого авокадо. Все інше — олія, натуральні приправи та спеції, вони відповідають за ідеальну консистенцію та смак.

У складі болоньєзе — томатна паста, цибуля, морква, гімалайська сіль та прованські трави.

Прованський соус VESA готує на основі гірчиці та радить його додавати до страв з тістом — як соус для піци, тофу-бургера, або як заправку до овочевого сендвіча.

Окрім онлайн-продажів у соцмережах компанія налагодила співпрацю з роздрібним рітейлом та представлена у мережах «Сільпо», Okwine, VEGETUS і веганському маркеті Freshop.

Раніше newfood.ua розповідав, чому шкідливі магазинні соуси та чим їх замінити.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

З рослини зі спаржевих виготовили лінійку слабоалкогольних столових вин

AgaVida — тонко-солодке, злегка шипуче вино, виготовлене з агави преміум-класу, доповнене натуральними фруктовими смаками.Напій роблять із 100% нектару блакитної...

Харчові тренди, які впливатимуть на майбутнє

Щоб насолодитися смаками та дослідити нові кордони гастрономії, заглибмося в найочікуваніші харчові тренди, які захопили світове бачення цього року...

Українська компанія створює для військових інноваційну «польову» дріп-каву

Дріп-кава — це порція меленої кави в пакетику, яку легко зварити у будь-якому місці за допомогою склянки окропу. В...

Астронавт відкрив у канадських преріях найбільший завод з виробництва горохового протеїну

Церемонія офіційного відкриття пройшла онлайн — її провів відомий астронавт Кріс Хедфілд, який виконав на гітарі «Космічну Одіссею» Девіда...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Британці з найпопулярнішої каші українців зробили чай

Гречка є безглютеновим продуктом, який містить низку важливих поживних...

Інвестори вкладають $0,2 млрд у м’ясо з «пробірки» — завод збудують у Перській затоці

Зараз Eat Just культивує курятину на потужностях в Сінгапурі...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8...

Kellogg розробила рослинну курятину для тих, хто ще не відмовився від м’яса

Новий продукт Kellogg запустила у вигляді курячих тендерів (шматочків,...

Wildtype Foods відкриє перший у світі зал дегустації суші з лабораторної риби

Виробництво передбачає вирощування справжнього м’яса з живих клітин без...

Вибір редактора
В продовження теми