Стартап запевняє, що йому вдалося відтворити смак і текстуру баранячого м’яса завдяки фірмовій суміші гороху та білку.
Ягнятина вийшла соковита і смачна
Black Sheep Foods заснована технологічним підприємцем Санні Кумар та біохіміком Ісмаелем Монтанесом. Ідея створити веганську баранину у них виникла у 2019 році, тоді на ринку було зовсім мало рослинних версій м’яса.
Засновники хотіли створити демократичний продукт, і водночас здоровий та екологічний.
Для цього компанія тривалий час працювала з шеф-кухарем Джейсоном Дікерсоном і командою вчених з досвідом у галузі харчових продуктів.
«Наші харчові звички залежать від ланцюжка поставок. Тобто ми їмо тварин, які ростуть найшвидше, а не найсмачніших, — говорить Кумар. — У Black Sheep Foods ми хочемо прискорити впровадження м’яса рослинного походження, зробивши рослинні альтернативи смачнішими за м’ясо комерційних тварин, а не просто імітуючи їх».
Засновники Black Sheep Foods кажуть, що їх веганська баранина економить понад 350 літрів води та зменшує викиди вуглецю на 14,5 кг порівняно зі справжнім м’ясом.
Одна порція веганського продукту містить 18 грам білка
Найближчі 6 тижнів рослинну ягнятину подаватимуть лише у Souvla. Після цього стартап готовий буде оголосити і про інші партнерські відносини.
До слова, очікується, що перша лабораторна ягнятина з’явиться у світі через 2 роки.
Джерела: Black Sheep Foods, Green Queen