Білл Гейтс інвестує у стартап, що створює грудне людське молоко в лабораторії

Стартап Biomilq, який створив у лабораторії справжнє людське грудне молоко, отримав фінансову підтримку від Білла Гейтса і тим самим закрив раунд фінансування серії А у розмірі $21 млн.

Стартап з Північної Кароліни отримав фінансування від вже існуючого інвестора Breakthrough Energy Ventures, стійкої компанії VC, заснованої Біллом Гейтсом, та датського інвестора з науки про життя Novo Holdings.

У раунді також взяли участь Blue Horizon, Spero Ventures, Digitalis Ventures, Alexandria, Gaingels та перший в Європі фонд, очолюваний тільки жінками Green Generation, що в сумі перевершило очікувану суму інвестицій.

Biomilq використовує власну клітинну технологію для створення альтернативного варіанту годування немовлят, що забезпечує оптимальне харчування, як і справжнє грудне молоко.

Компанія зосереджена на створенні «цільномолочного продукту, який зберігає цілісність його еволюційного походження». Це включає протизапальні поліненасичені жирні кислоти, які необхідні для здорового розвитку немовлят.

Продукт Biomilq буде доступний у тому ж зручному форматі, що і суміш

Фінансування прискорить плани щодо виведення на ринок свого флагманського продукту — культивованого грудного молока, кажуть у компанії.

Варто зазначити, що Білл Гейтс активно підтримує альт-білкову промисловість. Так, дещо раніше він інвестував у компанію, яка вивела на ринок першу свинину рослинного походження Impossible Pork.

Також Гейтс надав фінансову підтримку стартапу Nature’s Fynd, що виробляє м’ясо з вулканічного мікроба.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Перший в Україні онлайн-супермаркет збільшив оборот в 15 разів і планує вихід за кордон

Foodex24 створив IT-бізнесмен із Запоріжжя Владислав Савченко — засновник компанії Powercode та президент Європейської асоціації програмної інженерії.Онлайн-супермаркет з’явився на...

Служба доставки їжі DoorDash, з капіталізацією приблизно у $16 млрд подала заявку на IPO

Американська служба доставки їжі DoorDash планує вивести компанію на біржу до кінця 2020 року. Акції компанії з'являться на NYSE...

Стартап створює кальмари із ферментованих білків

«Чим більше я вивчала ферментацію, тим більше розуміла її можливості. Ви можете створити цілі, доступні білкові продукти, які можна...

Компанія Nestlé запускає виробництво рослинного м’яса в Китаї

Харчовий гігант Nestlé намагається не відстати від трендів в харчовій промисловості. У грудні минулого року компанія офіційно запустила виробництво...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Супермаркети продаватимуть веганські яйця, які виглядають точно як справжні

Це не перше веганське яйце, але перше, яке виглядає...

Стартап створив із мікроорганізмів їстівні штрих-коди

Канадська компанія Index Biosystems винайшла спосіб поєднати унікальне програмне...

Стартап, що вирощує свинину за 4 дні, набрав у команду ветеранів м’ясного ринку

У червні новим генеральним директором Meatable стане ветеран м’ясного...

Піонер сегменту рослинної їжі іде на IPO. У планах — новий завод та нові продукти

IPO розпочнеться в найближчі місяці на Франкфуртській фондовій біржі...

Українцям допоможуть перетворити ідеї інноваційної їжі на бізнес

Go To Business — програма, яка допоможе українцям розвивати...

Вибір редактора
В продовження теми