Білл Гейтс інвестує у стартап, що створює грудне людське молоко в лабораторії

Стартап Biomilq, який створив у лабораторії справжнє людське грудне молоко, отримав фінансову підтримку від Білла Гейтса і тим самим закрив раунд фінансування серії А у розмірі $21 млн.

Стартап з Північної Кароліни отримав фінансування від вже існуючого інвестора Breakthrough Energy Ventures, стійкої компанії VC, заснованої Біллом Гейтсом, та датського інвестора з науки про життя Novo Holdings.

У раунді також взяли участь Blue Horizon, Spero Ventures, Digitalis Ventures, Alexandria, Gaingels та перший в Європі фонд, очолюваний тільки жінками Green Generation, що в сумі перевершило очікувану суму інвестицій.

Biomilq використовує власну клітинну технологію для створення альтернативного варіанту годування немовлят, що забезпечує оптимальне харчування, як і справжнє грудне молоко.

Компанія зосереджена на створенні «цільномолочного продукту, який зберігає цілісність його еволюційного походження». Це включає протизапальні поліненасичені жирні кислоти, які необхідні для здорового розвитку немовлят.

Продукт Biomilq буде доступний у тому ж зручному форматі, що і суміш

Фінансування прискорить плани щодо виведення на ринок свого флагманського продукту — культивованого грудного молока, кажуть у компанії.

Варто зазначити, що Білл Гейтс активно підтримує альт-білкову промисловість. Так, дещо раніше він інвестував у компанію, яка вивела на ринок першу свинину рослинного походження Impossible Pork.

Також Гейтс надав фінансову підтримку стартапу Nature’s Fynd, що виробляє м’ясо з вулканічного мікроба.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Unilever очікує, що продажі альтернативного білка зростуть на $1 млрд

Продовольчий гігант планує наростити продажі альтернативний білок до 1,2 млрд євро протягом наступних п'яти-семи років. М’ясо продаватиметься під власним...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Випустили джина: У Фінляндії виготовили перший джин на основі вівсяного молока

На розробку продукту частково надихнув член правління Arctic Blue Туомас Кукконен, який є колишнім генеральним директором фінської вівсяної компанії.Новий...

На орбітальних станціях з’являться біоректори для вирощування лабораторного м’яса

За словами співзасновника та головного операційного директора Micro Meat Вінсента Пріббла, відправка їжі в космос зараз коштує до 5000...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Безалкогольні винні концентрати – британці хочуть перевинайти Каберне Совіньйон

Заснована винним критиком та письменником Метью Джуксом, компанія прагне...

Дієта без яловичини, омарів та молока врятує Землю від апокаліпсису

"Якби кожен на Землі відмовився від м’яса та риби,...

Кондитерський гігант склав ціну на веганський шоколад. Його розробляли 2 роки

Основою веганського шоколаду Cadbury Plant Bar стане мигдальна паста,...

В Україні роздадуть 2 млн євро грантів на бізнес з виробництва харчів

За умовами конкурсу, організатори збираються виділити 2 млн євро...

З рослини зі спаржевих виготовили лінійку слабоалкогольних столових вин

AgaVida — тонко-солодке, злегка шипуче вино, виготовлене з агави...

Вибір редактора
В продовження теми