$80 млн на хмарні біореактори: виробництво їжі майбутнього поставлять на потік

Стартап Culture Biosciences щойно залучив від інвесторів $80 млн. Кошти підуть на розширення платформи біореакторів для виробництва їжі майбутнього.

У сфері біоферментації не бракує інновацій. Натомість спостерігається явний дефіцит виробничих потужностей, де стартапи продовжували б розробку нових стійких продуктів та налагоджували їх випуск.

«Зараз існує величезний розрив між кількістю нових розробок і інфраструктурою, необхідною для виробництва біопродуктів у комерційному масштабі», — говорить Уілл Патрік, співзасновник та генеральний директор Culture Biosciences.

Його платформа хмарних біореакторів, що базується у Сан-Франциско, має на меті усунути цю проблему.

Хмарні біореактори допоможуть стартапам розширити існуючі процеси до рівня промислового виробництва

Також вони дозволять науковцям зосередитися на дослідженнях та експериментах.

Озброївшись новим фінансуванням, Culture Biosciences збирається продовжувати масштабувати свої потужності. За останній рік компанія вже зросла втричі, залучивши понад 30 клієнтів, і запустила новий веб-додаток Cloud Console, що дозволяє компаніям відстежувати всі дані в одному місці.

Тепер стартап побудує 5-літрові та 250-літрові біореактори, щоб його клієнти могли тестувати виробництво у більших масштабах. Посеред іншого, це дозволить їм підготуватися до отримання дозволу регуляторів на інноваційний продукт.

До слова, один з існуючих клієнтів Culture Biosciences — The Every Company (раніше — Clara Foods), виробник яєць без тварин, який нещодавно здійснив ребрендинг та планує запуск свого флагманського продукту.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Каву в біореакторі можна виростити за місяць: смак та запах не відрізняється

Протягом серії досліджень вчені вивчали технологію створення кави без ґрунту та ключові тенденції, що стимулюють інновації у виробництві екологічно...

Стартап створив шоколад та каву з виноградних кісточок, соняшнику та масла ши

Кава без кавових зерен Voyage Foods, веганська арахісова паста, плитка шоколаду без какао за смаком практично не відрізняються від...

Британський мільярдер Джим Меллон: «Лабораторне м’ясо стане доступним за ціною через 5 років»

«Знижуються ціни на рослинні продукти: компанія Impossible нещодавно скинула вартість на 20% у США, але цьому є межа», – сказав...

Стартап створив каву із “хвоста індички” та ще шести унікальних грибів

«Оживляючий» напій не містить кофеїну, але має у своєму складі потужний перелік функціональних грибів: левову гриву, шиітаке, “хвіст індички”,...

Україна стала світовим лідером з експорту замороженої малини, випередивши Польщу та Сербію

За даними EastFruit, у 2024 році експорт замороженої малини з України досяг рекордних 65 тисяч тонн, що на 34%...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Може вас зацікавити

ЄС виділить українським компаніям гранти на захист ідей унікальних продуктів

SME Fund – це ініціатива Європейської Комісії, яка реалізується...

Китайський уряд інвестує у розробку альтернативного м’яса на фоні чуми свиней

Попередні одержувачі подібних фінансових асигнувань у Китаї включали розробників...

Аргентинський стартап робить яскраві барвники з ниткоподібних грибів. Раніше для цього мололи комах

Стартап використовує ниткоподібні гриби, які можуть виробляти специфічні кольори...

Французьке гібридне молоко відкрило нову категорію на ринку молочних продуктів

Сучасні споживачі прагнуть збагачення асортименту продуктів харчування, що відрізнятимуться...

Вибір редактора
В продовження теми