У сфері біоферментації не бракує інновацій. Натомість спостерігається явний дефіцит виробничих потужностей, де стартапи продовжували б розробку нових стійких продуктів та налагоджували їх випуск.
«Зараз існує величезний розрив між кількістю нових розробок і інфраструктурою, необхідною для виробництва біопродуктів у комерційному масштабі», — говорить Уілл Патрік, співзасновник та генеральний директор Culture Biosciences.
Його платформа хмарних біореакторів, що базується у Сан-Франциско, має на меті усунути цю проблему.
Хмарні біореактори допоможуть стартапам розширити існуючі процеси до рівня промислового виробництва
Також вони дозволять науковцям зосередитися на дослідженнях та експериментах.
Озброївшись новим фінансуванням, Culture Biosciences збирається продовжувати масштабувати свої потужності. За останній рік компанія вже зросла втричі, залучивши понад 30 клієнтів, і запустила новий веб-додаток Cloud Console, що дозволяє компаніям відстежувати всі дані в одному місці.
Тепер стартап побудує 5-літрові та 250-літрові біореактори, щоб його клієнти могли тестувати виробництво у більших масштабах. Посеред іншого, це дозволить їм підготуватися до отримання дозволу регуляторів на інноваційний продукт.
До слова, один з існуючих клієнтів Culture Biosciences — The Every Company (раніше — Clara Foods), виробник яєць без тварин, який нещодавно здійснив ребрендинг та планує запуск свого флагманського продукту.