Сімейна ферма на Житомирщині вимочує козиний сир у червоному вині — стає делікатесом

Сімейна екоферма eKoZa виготовляє на Житомирщині вишукані козині сири – напівтвердий, двічі вимочений у вині, та сирні кульки, обсипані сумішшю трав та спецій.

Червоний сир має назву Мурсія аль Віно. Щоб отримати необхідний колір, смак та букет аромату, протягом визрівання сир двічі занурюють у червоне вино.

«Крафтові сири – це ціла наука!», – говорять засновники екоферми

Всі сири вони готують власноруч за французькою, швейцарською і італійською рецептурами. Але, як і всі сировари, мають свої секрети приготування.

«Від молока до готового визрілого сиру – шлях не простий. Всі сири різні, навіть зроблені за одним самим рецептом», – кажуть на екофермі.

Ідея створення маленької сімейної ферми eKoZa виникла у місцевої родини з великого бажання забезпечити себе натуральними продуктами. Місцем для втілення стала хата діда в мальовничому місці в Коростенському районі, на березі річки Вуж. «Старі сараї, де наш дід тримав свиней і кролів переробили під загони для кіз, а колишню лазню – під сироварню», – згадують засновники.

Так як виготовлення сиру починається з молока, вони підібрали ідеальну породу – зааненську.

Кози зааненської породи – молочні чемпіони. Вони мають високу плодовитість і молочність. А саме молоко не має специфічного козиного запаху.

Вартість сирів eKoZa різниться залежно від виду. Приміром, 250 грамів козиної бринзи можна замовити за 100 грн, Мурсія аль Віно у вигляді сердець – 150 грн за 200 грамів.

Нагадаємо, із молока нубійських кіз на Поліссі варять рожевий сир.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український виробник створює гранолу зі спіруліною та кольорове лате

У асортименті компанії – органічна гранола, безглютенове борошно (амарантове, борошно із зеленої гречки та м’якоті гарбуза), безглютенові протеїнові хлібці...

Із чайного гриба створили нановолокно, яке замінить шкіру та пластик

Bucha Bio працює над двома матеріалами – Shorai та Hikari Першим (уже цього року) світ побачить Hikari. Він має напівпрозорий...

Glovo планує працювати на ринку B2B Східної Європи

Сервіс доставки їжі Glovo розширює асортимент послуг і пропонує доставку для корпоративних клієнтів. Компанія представила спеціальний додаток Q-Commerce, за...

З’являться перші молочні продукти на лабораторній сироватці, яка повністю ідентична коров’ячій

Daisy Lab налагодила повний виробничий процес — від мікробів до створення кінцевого продукту — порошку сироваткового протеїну. Продукт виготовляється ферментерах...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Без звуків «Му». Продажі рослинного молока різко зросли під час пандемії

Згідно дослідження Асоціації рослинних харчових продуктів, у 2019 році...

Портативна пляшка для газування води зібрала на Kickstarter потрійний об’єм інвестицій

SPARK+ складається з резервуара для води, портативної камери для...

Biobake Fresh Rich — новий фермент, який продовжує термін придатності солодкої випічки

Biobake Fresh Rich – це ферментний розчин для солодкої...

Безалкогольний ноотропний напій створили для тих, хто хоче відмовитися від випивки

Напій з хмелю, газованої води та інгредієнтів, що покращують...

Пиво, зварене з роботом-пивоваром, взяло золото на найбільшому конкурсі у світі

Американський портер Крістіана Чендлера, приготований за допомогою BEERMKR, обійшов...

Вибір редактора
В продовження теми