Поляки створили шоколад із верблюжого молока і привчатимуть до нього Європу

Польська компанія Camel Way пропонує верблюже молоко як більш здорову альтернативу коров’ячому та навіть виготовила з нього шоколад.

«Верблюже молоко підходить для людей з непереносимістю лактози, цукровим діабетом та алергією», — каже Мейтс Зіг, представник компанії Camel Way. Воно також має пробіотичні та імунопідтримуючі властивості.

Окрім того, що це смачно, з нього можна виготовити різноманітні продукти, такі як косметика чи шоколад, додав він.

Шоколад був презентований на виставці Anuga 2021

Компанія закуповує сухе верблюже молоко для експорту на європейські та міжнародні ринки з ферми в Дубаї, що налічує 6 тис. верблюдів.

Оскільки європейські споживачі не дуже знайомі з «супермолоком» верблюдів, вихід на європейський ринок має деякі труднощі.

Важливим аспектом також є те, що «супермолоко» коштує значно дорожче, через його менший вихід.

У той час, як типові молочні корови дають близько 25 л молока щодня ледь не весь рік, верблюди виробляють близько 7 л молока і тільки в період, одразу після пологів.

«Потрібно інформувати споживачів про користь продуктів на основі верблюжого молока, щоби виправдати вищу цінову категорію», — зазначив Мейтс Зіг.

Наразі Camel Way обслуговує Польщу, Великобританію, Австрію та Італію.

Нагадаємо, шоколадний гігант Mondelez International створив веганський «молочний» шоколад, де замість коров’ячого молока використовують мигдальну пасту. Така плитка коштує вдвічі дорожче за стандартну.

Джерело: Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Попкорн, вирощений на мікробному азоті: «кліматичні» закуски завойовують Amazon

Сьогодні сільськогосподарська спільнота використовує понад 100 млн тонн синтетичних азотних добрив, що становить близько 5% викидів парникових газів в...

Oleksii Kovalenko, ‘Epicur’ brand founder: on earning reputation and money on the philosophy of happiness

Even in his daily life, this person wears clothed in the corporate green colors. It's hard to catch him...

Британці «смажать» пончики під пучком пари — без жиру та консервантів

Ентоні Флетчер, засновник стартапу, у співпраці з британськими вченими розробили та запатентували власну технологію виготовлення пончиків, що дозволяє тісту...

Німецький стартап отримав рекордні $58 млн на сосиски із коріння грибів

Це – найбільшая інвестиція в грибний міцелій у Європі Загальна сума коштів, отриманих на сьогодні Infinite Roots, сягає $73 млн.Компанія...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

Найбільша бійня Європи відступає перед альтернативним м’ясом

Також компанія визнає, що недооцінила можливості розвитку сегменту рослинної...

Пепероні без м’яса: гіганти ресторанної індустрії відзначили Новий рік переходом на рослинне меню

Запуски нових продуктів відбуваються у міру зростання попиту на...

Вибір редактора
В продовження теми