«Верблюже молоко підходить для людей з непереносимістю лактози, цукровим діабетом та алергією», — каже Мейтс Зіг, представник компанії Camel Way. Воно також має пробіотичні та імунопідтримуючі властивості.
Окрім того, що це смачно, з нього можна виготовити різноманітні продукти, такі як косметика чи шоколад, додав він.
Шоколад був презентований на виставці Anuga 2021
Компанія закуповує сухе верблюже молоко для експорту на європейські та міжнародні ринки з ферми в Дубаї, що налічує 6 тис. верблюдів.
Оскільки європейські споживачі не дуже знайомі з «супермолоком» верблюдів, вихід на європейський ринок має деякі труднощі.
Важливим аспектом також є те, що «супермолоко» коштує значно дорожче, через його менший вихід.
У той час, як типові молочні корови дають близько 25 л молока щодня ледь не весь рік, верблюди виробляють близько 7 л молока і тільки в період, одразу після пологів.
«Потрібно інформувати споживачів про користь продуктів на основі верблюжого молока, щоби виправдати вищу цінову категорію», — зазначив Мейтс Зіг.
Наразі Camel Way обслуговує Польщу, Великобританію, Австрію та Італію.
Нагадаємо, шоколадний гігант Mondelez International створив веганський «молочний» шоколад, де замість коров’ячого молока використовують мигдальну пасту. Така плитка коштує вдвічі дорожче за стандартну.
Джерело: Food Ingredients First