Поляки створили шоколад із верблюжого молока і привчатимуть до нього Європу

Польська компанія Camel Way пропонує верблюже молоко як більш здорову альтернативу коров’ячому та навіть виготовила з нього шоколад.

«Верблюже молоко підходить для людей з непереносимістю лактози, цукровим діабетом та алергією», — каже Мейтс Зіг, представник компанії Camel Way. Воно також має пробіотичні та імунопідтримуючі властивості.

Окрім того, що це смачно, з нього можна виготовити різноманітні продукти, такі як косметика чи шоколад, додав він.

Шоколад був презентований на виставці Anuga 2021

Компанія закуповує сухе верблюже молоко для експорту на європейські та міжнародні ринки з ферми в Дубаї, що налічує 6 тис. верблюдів.

Оскільки європейські споживачі не дуже знайомі з «супермолоком» верблюдів, вихід на європейський ринок має деякі труднощі.

Важливим аспектом також є те, що «супермолоко» коштує значно дорожче, через його менший вихід.

У той час, як типові молочні корови дають близько 25 л молока щодня ледь не весь рік, верблюди виробляють близько 7 л молока і тільки в період, одразу після пологів.

«Потрібно інформувати споживачів про користь продуктів на основі верблюжого молока, щоби виправдати вищу цінову категорію», — зазначив Мейтс Зіг.

Наразі Camel Way обслуговує Польщу, Великобританію, Австрію та Італію.

Нагадаємо, шоколадний гігант Mondelez International створив веганський «молочний» шоколад, де замість коров’ячого молока використовують мигдальну пасту. Така плитка коштує вдвічі дорожче за стандартну.

Джерело: Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Мохіто із моцарели. Відходи сироваріння переробили на 80-градусний спирт

Таким шляхом пішла компанія Wheyward Spirit. Вона була заснована для того, щоб створювати алкогольні напої із вторинної сировини.«Головна річ,...

Дієта для інвесторів. Щоб лабораторне м’ясо подешевшало, мають впасти апетити інвесторів

Як свідчить аналіз, проведений консалтинговою компанією із Нідерландів CE Delft, лабораторне м’ясо має суттєво подешевшати, щоб стати конкурентоспроможним.Найбільшою статтею...

Індійський стартап збільшить продажі антистресової кави в 10 разів

Запущений у квітні цього року, бренд JOMO вже реалізував 2 тис. коробок (24 тис. пакетиків) у межах країни протягом...

Піцайолло на батарейці. Інноваційний робот складає 150 піц на годину

xPizza One — це автономний кіоск для складання піци Установка xPizza One зовні нагадує промисловий 3д принтер. Він не готує...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Іспанський стартап створив сирого тунця для суші з томатів та водоростей

Флагманський продукт Tunato виготовляється з томатів, оливкової олії, соєвого...

Виробництво м’яса у лабораторіях створить 90 тисяч робочих місць

Згідно з дослідженням, культивоване м'ясо матиме значний вплив на...

Виробники інноваційної їжі можуть отримати до 1 млн грн гранту

Сума кожного гранту складе  до 25 000 євро (приблизно...

Інтелектуальні системи управління запасами: допомога AI в логістиці харчових продуктів

Що таке інтелектуальні системи управління запасами? Інтелектуальні системи управління запасами...

Корейці за допомогою точного бродіння створили досконалий сир з вівса

Минулого року Armored Fresh залучила $23 млн інвестицій, щоб...

Вибір редактора
В продовження теми