Сьогодні сільськогосподарська спільнота використовує понад 100 млн тонн синтетичних азотних добрив, що становить близько 5% викидів парникових газів в Америці, зазначають Pivot Bio.
Однак синтетичний азот є неефективним і дороговартісним, так як фактично лише половина добрив використовується під врожай, решта потрапляє у водні артерії чи випаровується, впливаючи на клімат.
Натомість виробник добрив пропонує використовувати мікробний азот, виготовлений шляхом ферментації.
Це зменшує потенційні викиди парникових газів на 98% у порівнянні з енергоємним виробничим процесом синтетичних азотних добрив.
Так, використовуючи мікробний азот Pivot Bio, фермери зі штату Небраска виростили кукурудзу для першої лінійки закусок компанії — попкорну Connect.
Це — клімат-сприятливе зерно кукурудзи, без ГМО
Компанія також працює над зменшенням вуглецевого сліду упаковки, застосовуючи у її виробництві щонайменше 35% переробленого паперу, а надписи друкуються соєвими чорнилами.
Придбати Connect Gourmet Yellow Butterfly Popcorn можна на Amazon за ціною $12,99 за упаковку із 680 гр.
Pivot Bio також збирається запустити лінійку попкорну для мікрохвильової печі у 2022 році і зазначили, що «попкорн — це лише початок».
Нагадаємо, вінницькі ресторатори готують делікатес з паразитів, що вражають кукурудзу.
Джерело: Bakery and Snacks