Найбільша бійня Європи відступає перед альтернативним м’ясом

Яловичина через її негативний вплив на планету стане предметом розкоші — таким як шампанське. Про це заявив Жайс Валер, генеральний директор провідної м’ясної компанії Danish Crown.

Також компанія визнає, що недооцінила можливості розвитку сегменту рослинної їжі.

Danish Crown є найбільшою в Європі компанією з переробки м’яса з доступом до ринку 130 країн. Згідно щорічного звіту, у 2019-2020 фінансовому році компанія відправила на забій 18 млн свиней та 0,8 млн великої рогатої худоби.

«Стає зрозуміло: те, як люди споживають м’ясо та що думають про нього, помітно зміниться в найближчі роки», — сказав Валер в інтерв’ю данській газеті Berlingske.

Жайс Валер, генеральний директор Danish Crown

Валер посилається на зростаючу стурбованість громадськості з приводу надзвичайної кліматичної ситуації. Все більша кількість досліджень проливає світло на руйнівну природу тваринництва — включаючи вирубування лісів, викиди промислових ферм, втрату біорізноманіття та забруднення.

Яловичина, зокрема, вважається одним з найменш стійких видів м’яса

Її споживачі їстимуть більше щоб «побалувати себе», вважає гендиректор Danish Crown.

Майкл Мінтер, керівник програми аналітичного центру CONCITO, додав також, що очікує на швидкий розвиток сегменту рослинного м’яса та продукту, вирощеного клітинним способом. На його погляд, це кине справжній виклик промисловим тваринникам та бійням.

До слова, сама Danish Crown має намір скоротити свій вплив на клімат вдвічі до 2030 року. Крім того, компанія хоче досягти «вуглецево-нейтрального виробництва» до 2050 року.

Джерела: Danish Crown, PlantBasedNews

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Компанія МХП впроваджує професію м’ясних сомельє для мережі «М’ясомаркет» 

Мʼясні сомельє відрізняють ритейл МХП від інших мереж і дають споживачеві більше, ніж гарне обслуговування. Це не просто продавці,...

Компанії-гіганти стимулюють революцію рослинного м’яса: за три роки ринок подвоїться

Згідно зі свіжим звіту ProVeg International, явним лідером у “рослинній революції” є Burger King. Проте всі п’ять основних мереж...

Австрійська компанія створила морозиво із плодів мавпячого дерева

У складі морозива – справжні плоди баобаба (Adansonia digitata), який широко поширений у лісах і саванах Африки на південь...

Кава проти ковіду: тепер її можна зварити прямо зі смартфону

Компанія Keurig Commercial придумала, як безпечно готувати каву для тих співробітників, яким необхідно відвідувати робочі місця під час пандемії...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Створювати м’ясо «з повітря» в 10 разів ефективніше, ніж вирощувати сою

За основу дослідження взяли техніку, подібно до тієї, що...

Вибір редактора
В продовження теми