Найбільша бійня Європи відступає перед альтернативним м’ясом

Яловичина через її негативний вплив на планету стане предметом розкоші — таким як шампанське. Про це заявив Жайс Валер, генеральний директор провідної м’ясної компанії Danish Crown.

Також компанія визнає, що недооцінила можливості розвитку сегменту рослинної їжі.

Danish Crown є найбільшою в Європі компанією з переробки м’яса з доступом до ринку 130 країн. Згідно щорічного звіту, у 2019-2020 фінансовому році компанія відправила на забій 18 млн свиней та 0,8 млн великої рогатої худоби.

«Стає зрозуміло: те, як люди споживають м’ясо та що думають про нього, помітно зміниться в найближчі роки», — сказав Валер в інтерв’ю данській газеті Berlingske.

Жайс Валер, генеральний директор Danish Crown

Валер посилається на зростаючу стурбованість громадськості з приводу надзвичайної кліматичної ситуації. Все більша кількість досліджень проливає світло на руйнівну природу тваринництва — включаючи вирубування лісів, викиди промислових ферм, втрату біорізноманіття та забруднення.

Яловичина, зокрема, вважається одним з найменш стійких видів м’яса

Її споживачі їстимуть більше щоб «побалувати себе», вважає гендиректор Danish Crown.

Майкл Мінтер, керівник програми аналітичного центру CONCITO, додав також, що очікує на швидкий розвиток сегменту рослинного м’яса та продукту, вирощеного клітинним способом. На його погляд, це кине справжній виклик промисловим тваринникам та бійням.

До слова, сама Danish Crown має намір скоротити свій вплив на клімат вдвічі до 2030 року. Крім того, компанія хоче досягти «вуглецево-нейтрального виробництва» до 2050 року.

Джерела: Danish Crown, PlantBasedNews

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап створив білок з пива та картоплі. Технологія може стати промисловою

Аналітики підрахували, що до 2050 року завдяки світовому приросту населення, виробництво продовольства має зрости орієнтовно на 60%, а це...

Ковбаса, що знімає стрес — британці розробили інноваційну їжу за стандартами Michelin

У асортименті Veganly Deli — делікатеси з високим вмістом білка та безмолочні сири, виготовлені за стандартами якості Мішлен Таким чином...

Інноваційний стартап створив аналог м’ясного соку з червоних мікроводоростей

Стартап Yemoja, що займається розробкою морських інгредієнтів, розробив продукт, що імітує червоний сік м’яса, надаючи соковитості рослинним стейкам.Yemoja встановив,...

Карамелізована цибуля замість бекону: британська мережа супермаркетів дебютувала з 50 веганськими продуктами

Бренд дебютував відразу з 50 продуктами: від сендвічів у форматі to go до готових страв і десертів.Plant Revolution була...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Їжа майбутнього: які тренди впливають на те, як ми будемо харчуватися?

Коли ми говоримо про їжу майбутнього, то маємо на...

Борис Шестопалов, співвласник компанії HD-group про майбутнє харчової галузі і foodtech

Борис Шестопалов — український підприємець у сфері агріфуд, віце-президент...

Вибір редактора
В продовження теми