Американці рекомендують споживати гриби, щоб менше страждати від депресії

Люди, які їдять гриби, мають менші шанси захворіти на депресію. Про це свідчать дані американських дослідників з Медичного коледжу штату Пенсильванія.

У дослідженні були використані дані про дієту та психічне здоров’я, зібрані від більш ніж 24 тис. дорослих американців у період з 2005 по 2016 рік. Середній вік обстежених учасників становив 45 років.

Дослідники помітили значний зв’язок між споживанням грибів та меншою ймовірністю депресії після врахування соціальних факторів та показників здоров’я досліджуваних.

Однак, зазначили дослідники, очевидної додаткової користі при відносно високому споживанні грибів не виявили.

«Гриби є найвищим джерелом амінокислот ерготіоніну — протизапальної речовини, що не синтезується людським організмом», — пояснює Джибріл Ба, автор дослідження.

Ерготіонін — антиоксидант, який захищає від пошкодження клітини та тканини організму

Окремі дослідження показують, що антиоксиданти допомагають запобігти деяким психічним захворюванням, таким як шизофренія, біполярний розлад чи депресія.

Високий рівень ерготіоніну може знизити ризик оксидативного стресу, що у свою чергу може зменшити симптоми депресії, підсумувала Джибріл.

Дослідницька група також встановила, що заміна м’яса порцією грибів не буде нести додаткової користі.

Отримані дані не надають подробиць щодо видів грибів, втім, зазначили науковці, експеримент ще потребує додаткових досліджень.

Нагадаємо, що новий бренд функціональних сумішей для випічки You Again створив аювердичне печиво з грибами, що підвищує продуктивність, бореться з стресом та допомагає зосередитись.

Джерело: Nutrition Insight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Гастрономічні тренди 2025 року: які смаки та технології домінуватимуть?

Гастрономія завжди була ареною експериментів, де нові смаки, інгредієнти й технології змінюють наше сприйняття їжі. У 2025 році ця...

Сінгапур запускає перший у світі промисловий центр з виробництва рослинного м’яса

У Сінгапурі, який першим у світі законодавчо затвердив культивовану курятину, навесні відкриється промисловий інноваційний центр по виробництву рослинного м’яса...

Nirvana першою в історії створила воду, яка підвищує продуктивність м’язів

Джерельна вода Nirvana HMB містить у своєму складі запатентовану водорозчинну форму β-гідрокси β-метилбутирату (HMB) — myHMB Clear, котра має...

Великий банк та виробник шоколаду вклали мільйони у какао із пробірки

Інвесторами стартапу у початковому раунді стали четвертий за величиною банк у Швейцарії Zürcher Kantonalbank, виробник шоколаду Max Felchlin, а...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Німецька компанія створила ціле рослинне яйце: з білком, жовтком та шкарлупою

У 2022 році стартап зібрав на свою розробку 5...

У Львові витримують сир у каві та вині та варять сирні наперстки з квітами

“Сирні мандри” з’явилися у 2012 році. Тоді сироварню заснували...

«П’яний кум» у вині та «лавандовий» — у квітах. Сироварня на Житомирщині створює унікальну рікоту

Сири створюються вручну з цільного коров’ячого молока, яке постачають...

Вчені винайшли желатин із гороху, який перетворюється в гель і назад

Відкриття такої можливості відбулося випадково у 2022 році доктором...

Вчені отримали із коноплі їстівне нанопокриття для їжі

Технологія базується на наноемульсії «олія-у-воді». Наразі очікується публікація результатів...

Вибір редактора
В продовження теми