Американці рекомендують споживати гриби, щоб менше страждати від депресії

Люди, які їдять гриби, мають менші шанси захворіти на депресію. Про це свідчать дані американських дослідників з Медичного коледжу штату Пенсильванія.

У дослідженні були використані дані про дієту та психічне здоров’я, зібрані від більш ніж 24 тис. дорослих американців у період з 2005 по 2016 рік. Середній вік обстежених учасників становив 45 років.

Дослідники помітили значний зв’язок між споживанням грибів та меншою ймовірністю депресії після врахування соціальних факторів та показників здоров’я досліджуваних.

Однак, зазначили дослідники, очевидної додаткової користі при відносно високому споживанні грибів не виявили.

«Гриби є найвищим джерелом амінокислот ерготіоніну — протизапальної речовини, що не синтезується людським організмом», — пояснює Джибріл Ба, автор дослідження.

Ерготіонін — антиоксидант, який захищає від пошкодження клітини та тканини організму

Окремі дослідження показують, що антиоксиданти допомагають запобігти деяким психічним захворюванням, таким як шизофренія, біполярний розлад чи депресія.

Високий рівень ерготіоніну може знизити ризик оксидативного стресу, що у свою чергу може зменшити симптоми депресії, підсумувала Джибріл.

Дослідницька група також встановила, що заміна м’яса порцією грибів не буде нести додаткової користі.

Отримані дані не надають подробиць щодо видів грибів, втім, зазначили науковці, експеримент ще потребує додаткових досліджень.

Нагадаємо, що новий бренд функціональних сумішей для випічки You Again створив аювердичне печиво з грибами, що підвищує продуктивність, бореться з стресом та допомагає зосередитись.

Джерело: Nutrition Insight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Розслабили м’язи. Культивоване м’ясо схвалять у Європі щонайменше за три роки

Оскільки, клітинне м'ясо та жир є новими продуктами харчування, Європейський орган з безпеки харчових продуктів (EFSA) вимагає, щоб вони...

Редакція першого українського порталу про новітні харчові технології NEWFOOD.UA складає рейтинг інноваційних харчових компаній

Учасниками рейтингу стануть: українські компанії, які виробляють технологічні харчові продукти та продукти глибокої переробки.Визначати фіналістів буде спеціальне експертне журі...

Гастрономічні тренди 2025 року: які смаки та технології домінуватимуть?

Гастрономія завжди була ареною експериментів, де нові смаки, інгредієнти й технології змінюють наше сприйняття їжі. У 2025 році ця...

Здорові жири: рейтинг олій для приготування їжі

Здорове харчування – це не лише тренд, але й необхідність. Олії стали важливим компонентом сучасного раціону, і вибір правильних...

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність, зручність і естетику. Це відповідь на глобальний тренд кави «to...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені з урахуванням потреб міжнародного ринку та відповідають останнім трендам у...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу...

Nestlé використовує відходи какао-бобів для збільшення виробництва шоколаду

Швейцарська компанія Nestlé оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-плодів, яка дозволяє використовувати до 30% частин, що раніше йшли...

Може вас зацікавити

Штучний інтелект приймає замовлення їжі за телефоном

Стартап розробляє голосові інтерфейси для автоматизації прийому телефонних дзвінків...

50% споживачів готові доплачувати за корисну та місцеву їжу: про тренди майбутнього

Такі результати глобального дослідження, отримані міжнародною консалтинговою компанією PwC....

«Ідеальне м’ясо» з солодкого люпину. Його можна додати в суп або пельмені

Співзасновниця фірми Джен Дрю зазначила, що універсальність Luprene підтверджує те,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія...

Гастрономічні тренди 2025 року: які смаки та технології домінуватимуть?

Гастрономія завжди була ареною експериментів, де нові смаки, інгредієнти...

Вибір редактора
В продовження теми