Німці заварюють чай з листям коки, а також хочуть створити з нього спиртний напій

Німецький бренд Koka Mate заварює чорний чай з листям коки. Так компанія створює газований напій з легким солодким ароматом.

“Екстракт з листя коки також викликає легке відчуття енергетичної піднесеності”, – ділиться Джуліан Хілле, засновник і гендиректор компанії.

Зараз Koka Mate прагне розширити асортимент своєї продукції новою пропозицією із сегменту алкогольних напоїв.

“Ми збираємося випустити високоякісний спиртний напій на основі листя коки”, – розповів Хілле з виставкового майданчика Anuga 2021 у Німеччині. 

Koka Mate використовує листя з Перу, які легалізуються в процесі декоканізації.

Це можна порівняти з кавою без кофеїну

Для початку компанія орієнтується на бари та клуби й поширюватиме свою продукцію серед міксологів-авантюристів. 

“Унікальний аромат листя коки не відомий споживачам, ми хочемо донести цей новий смак до Європи”, – каже Хілле.

Саме листя не обробляється в Європі

“У нас є партнер у Перу, який займається вирощуванням листя коки, і ми обробляємо його там, тому що інакше нам заборонено вивозити лист з країни”, – каже засновник компанії.

Koka Mate отримує листя коки з ферми в районі поблизу Куско, в Перу, де склався ідеальний клімат для його вирощування.

Більшість плантаторів коки перебувають під контролем наркоторговців, і з ними поводяться досить погано, – каже Хілле. – З іншого боку, наше листя коки вирощується в рамках законодавства перуанської економіки, і ми ставимо на перше місце чесне ставлення до фермерів”.

Нагадаємо, що листя коки було основним інгредієнтом у оригінальній формулі напою Coca-Cola.

Раніше Coca-Cola створила швидкорозчинні кубики кави та чаю.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вчені виростять у лабораторії персики, вишні та яблука. Без дерев

Випробування стартували з клітин чорниці, яблук, вишні, фейхоа, персиків, нектаринів і винограду. Це унікальний кейс на ринку лабораторної їжі, де...

Засновник соцмережі поїтиме корів пивом, щоб виростити найсмачнішу яловичину

Цукерберг, чиї статки становлять $126,5 млрд, з 2014 року скуповував сотні акрів на острові Кауаї, і зараз володіє 1400...

Lay’s перетворив свою фірмову картоплю в унікальну горілку до святкового сезону

Відомий своїми картопляними чіпсами бренд Lay’s, котрий належить PepsiCo, дебютував в абсолютно новій категорії — якраз до найближчих свят.Lay’s...

Болгарська компанія створила мед для спортсменів у вигляді енергетичного гелю

«Першою ідеєю було створити більш здорову альтернативу спортивному харчуванню та енергетичним гелям», — підкреслює Біляна Лоундес-Ніколова, засновник і генеральний...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Шеф-кухар, який допомагає українцям, першим в США смажитиме лабораторну курятину

Міністерство сільського господарства США надало підрозділам Upside Foods і...

Жіночі сімейні підприємства отримають до 1,3 млн грн на інновації та розширення

Грантова допомога спрямована на виробників товарів і надавачів послуг. Кошти...

Шведи додали у веганське м’ясо перший у світі жир на основі грибів

Вперше в галузі рослинного м’яса компанія запустила унікальний інгредієнт,...

Один з найбільш епатажних брендів у світі створив кросівки із бананової шкіри

Взуття є екологічною версією популярних кросівок від Balenciaga Triple...

Юкрейніан «Табаско». Гастрономічний стартапер з Закарпаття виготовляє чилі з чорнобривцями

Засновник гастрономічного стартапу Михайло Штефаньо розповідає, що ідея виникла...

Вибір редактора
В продовження теми