На створення окремого інституту по вивченню кліткового м’яса виділили 10 мільйонів доларів

Університет Тафтса отримав $10 млн, який протягом 5 років спрямує на створення Інституту клітинного сільського господарства — флагманського американського дослідницького центру культивованого білка.

Ця фінансування є частиною інвестиції у $146 млн, які Міністерство сільського господарства США (USDA) роздає за програмою створення стійких сільськогосподарських систем Національного інституту продовольства та сільського господарства (NIFA).

Інститутом клітинного сільського господарства керуватиме Девід Каплан, який зараз очолює аналогічну програму в університеті Тафтса

Девід Каплан — відомий експерт з вирощування м’яса. До нього приєднаються дослідники з Технологічного інституту Вірджинії, Каліфорнійського університету в Девісі, Массачусетського технологічного інституту та Массачусетського університету в Бостоні.

Девід Каплан

Новий інститут стане базою для наступного покоління професіоналів у галузі клітинного сільського господарства та проводитиме дослідження, які допоможуть розширити меню кліматично безпечних варіантів білка.

Це перший великий інститут, що фінансується на федеральному рівні. Він підкріплений потужною базою великого університету та створюється з чіткою метою розробки нових підходів та технологій вирощування м’яса.

Нагадаємо, поки що вирощування клітинного м’яса офіційно дозволене лише в Сінгапурі. Очікується, що схвалення у Європі продукт майбутнього отримає щонайменше за три роки.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Перша інновація за сто років – PEPSI випустила напій, збагачений азотом

Nitro Pepsi буде доступна в банках по всій країні уже в березні. Категорія коли існує вже більше століття. Хоча в...

Штучний інтелект створив замінник м’яса морських черепах

Для цього NotCo заручилася технологіями штучного інтелекту та великим кулінарним досвідом перуанського шеф-кухаря Дієго Ока NotCo. Разом вони розробили NotTurtle...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Багет без багів. Французька компанія представила мультиволоконний хліб

Над продуктом науково-дослідна група почала працювати у 2016 році разом з Жоелем Доре, експертом з мікробіотехніки Національного інституту агрономічних...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Власник онлайн-ресторану Smilefood Олександр Соколов про кайдзен, власну крипту та майбутнє ринку «‎темних кухонь» 

Після невдалих спроб замовити їжу додому, Олександр Соколов відкрив...

New Food Summit 2023 вперше обʼєднає корпорації, продуктові мережі, інвесторів та Food tech-стартапи

За тиждень на ключовій події для розвитку українського Agri-Food-сектору...

Українська мануфактура створює унікальний сир з липою, трояндами та синім чаєм

Олексій Сінєльніков, засновник сироварні, говорить, що сир з липовим...

Виробник лабораторного лосося відкриє завод потужністю 90 тонн на рік

Новітні потужності, розміщені в Сан-Франциско будуть включати в себе...

Що їсти веганам на Різдво: 12 страв для святкового столу

Якщо ви хочете влаштувати святкову вечерю без продуктів тваринного...

Вибір редактора
В продовження теми