На створення окремого інституту по вивченню кліткового м’яса виділили 10 мільйонів доларів

Університет Тафтса отримав $10 млн, який протягом 5 років спрямує на створення Інституту клітинного сільського господарства — флагманського американського дослідницького центру культивованого білка.

Ця фінансування є частиною інвестиції у $146 млн, які Міністерство сільського господарства США (USDA) роздає за програмою створення стійких сільськогосподарських систем Національного інституту продовольства та сільського господарства (NIFA).

Інститутом клітинного сільського господарства керуватиме Девід Каплан, який зараз очолює аналогічну програму в університеті Тафтса

Девід Каплан — відомий експерт з вирощування м’яса. До нього приєднаються дослідники з Технологічного інституту Вірджинії, Каліфорнійського університету в Девісі, Массачусетського технологічного інституту та Массачусетського університету в Бостоні.

Девід Каплан

Новий інститут стане базою для наступного покоління професіоналів у галузі клітинного сільського господарства та проводитиме дослідження, які допоможуть розширити меню кліматично безпечних варіантів білка.

Це перший великий інститут, що фінансується на федеральному рівні. Він підкріплений потужною базою великого університету та створюється з чіткою метою розробки нових підходів та технологій вирощування м’яса.

Нагадаємо, поки що вирощування клітинного м’яса офіційно дозволене лише в Сінгапурі. Очікується, що схвалення у Європі продукт майбутнього отримає щонайменше за три роки.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

«У подальшому ми плануємо розвивати формат dark store», — Олексій Юхимчук, співзасновник Rocket

В Україні нарощує оберти та виходить за кордон сервіс доставки їжі з ресторанів та супермаркетів Rocket. Одночасне підключення 10 міст,...

Проба із пробірки. Вперше у світі культивоване м’ясо почали доставляти додому

Для реалізації цього проєкту Eat Just започаткувала партнерство зі службою доставки їжі foodpanda.Спільний проект стартував у Сінгапурі, де Eat...

Британці створили магнієвий напій, що допомагає зосередитися та перемогти депресію

У магнієвій воді використовується унікальна формула компанії, TripleMg, що включає три різні типи магнію: цитрат, треонат та гліцинат магнію.Всі...

Ринок foodtech у 2020 році: 331 угоди на $8,6 млрд

6 місце: розробник біотехнологій Manus Bio — $ 340 млнManus Bio  — американський розробник передової технології ферментації, призначеної для...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

А інструкція є? IKEA у Канаді випустила книгу рецептів страв із залишків їжі

IKEA Канада випустила нову кулінарну книгу IKEA ScrapsBook. Це...

Полтавський бренд пакує у прозорі бляшанки сало з медом — найдорожче в Україні

Засновники виробництва — подружжя Марина та Віталій Мостові, які...

Розробник м’яса із глив збільшив виробництво на 600% через неймовірний попит

Виробничий майданчик у Північному Йоркширі уже розширили на 3000...

Портативна пляшка для газування води зібрала на Kickstarter потрійний об’єм інвестицій

SPARK+ складається з резервуара для води, портативної камери для...

Стартап вирощує незвичайне «м’ясо» для котлет на овочевих шкірках

Це – новий тип білка, який слугує альтернативою як...

Вибір редактора
В продовження теми