Молоко та його переробка — великий бізнес у Новій Зеландії. Країна є найбільшим у світі експортером молочної продукції та домівкою для ринкового гіганта Fonterra. Сама лише ця компанія забезпечує 30% світового молочного експорту.
Проте високоінтенсивна галузь тваринництва зі стадом у 5 млн корів чинить згубний вплив на навколишнє середовище.
Daisy Lab пропонує отримувати молоко більш екологічним способом.
Молода харчова компанія прагне «вирізати корів» з картини сьогоднішнього молочного сектору
Daisy Lab була запущена на початку 2021 р. після того, як її засновниця — вегетаріанка та любителька молочних продуктів Ірина Міллер — почала працювати у Fonterra та зіткнулася з «суворими реаліями» впливу традиційного молочного виробництва на планету. Нагадаємо, за останніми даними, найбільші харчові компанії впливають на екологію більше, ніж нафтові гіганти.
Міллер заснувала свій стартап разом з молекулярним біологом та професором геноміки Оклендського університету доктором Ніккі Фрід.
Зараз Daisy Lab є першим свого роду у Новій Зеландії. Стартап використовує технологію точного бродіння, яка дозволяє отримати молочні білки, молекулярно біоідентичні тваринним. За тим же принципом виготовляє свої «молочні» продукти Perfect Day, яка вже вивела на ринок вершковий сир, молочне морозиво без корів, і навіть продає його за криптовалюту.
Джерела: Daisy Lab, Green Queen