Попит на рослинне м’ясо настільки виріс, що основний інгредієнт подорожчав у 2 рази

Зростання споживчого попиту на рослинні замінники м’яса зумовлює безпрецедентне подорожчання на ринку горохового білка: ціни на гороховий протеїн за рік зросли відразу на 120%.

Для порівняння, традиційне м’ясо свиней та ВРХ у США за рік додало в ціні 10%, курятина – 6%.

Канада, найбільший у світі виробник горохового протеїну, намагається встигнути за зростанням попиту. Але в умовах посухи обсяг виробництва скоротився на цілих 45%.

Популярність рослинного харчування неухильно зростає, констатують учасники ринку. І пандемія лише прискорила цю тенденцію.

Тайлер Лоренцен, генеральний директор Puris

Споживачі масово звертаються до флексітаризму, близько 42% з них у всьому світі уже стали «веганами за сумісництвом» – тобто тими, хто вживає лише рослинну їжу певну частину дня.

Компанія Puris, один із виробників горохового протеїну, що є також постачальником для бургерного гіганта Beyond Meat, говорить, що в умовах засухи має свої переваги. Puris займається розробкою інноваційного насіння, що витримує важкі кліматичні умови.

Тайлер Лоренцен, генеральний директор Puris, говорить, що це був «важкий рік» для виробників у США – через COVID-19, історичну посуху та «інші безпрецедентні проблеми клімату».

«Щоб створити краще насіння для виробництва рослинної їжі, ми використовуємо природні методи селекції. Наше насіння призначене саме для харчування людини, а не тварин», – говорить він.

Puris почала займатися горохом, коли зрозуміла, що може створити кращий гороховий протеїн у порівнянні з тими, що були на ринку. Схоже, заодно компанія потрапила в потужний зростаючий тренд.

Нагадаємо, раніше французи створили унікальну технологію перетворення гороху на м’ясні волокна.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Не “Наполеон”. Штучний інтелект Google створив рецепт торта, якого ще ніколи не було

В результаті вийшов «Cakie» — гібрид торта та печива. Рецепт з’явився після того, як до компанії звернувся Mars Inc, бренд...

Доставка їжі: тенденції, секрети, фішки, майбутнє ринку онлайн-доставки продуктів

Очевидно, що з пандемією ринок доставки їжі (готової або для самостійного приготування) просто вибухнув, і показав неймовірні темпи зростання....

Каліфорнійці створять середовище з біомолекул для вирощування дешевого м’яса

Цей крок має на меті значно знизити витрати на культивування м’яса та пришвидшити перехід до великомасштабного виробництва.Tiamat Sciences, відомий...

Харчовий гігант випустить шоколад із виноградних кісточок

Cargill вперше звернула увагу на технологію отримання шоколаду без какао від Voyage Foods три роки тому, говорить Енн Мертенс-Гойнг,...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Безалкогольне ігристе вино з канабісом знімає стрес і покращує настрій

Хоча напій не містить тетрагідроканабінолу (головного психоактивного компонента канабісу),...

Кава з лаймом. Концептуаліст Худо про нові ресторани, карантинну доставку та інстаграмну люстру

NEWFOOD поспілкувався зі співзасновником холдингу Андрієм Худо про нові...

ЄС визнав безпечними рослинні яйця компанії, що першою у світі почала продавати культивоване м’ясо

Очікується, що це дозволить американській компанії вивести свій продукт...

Британських котів годуватимуть курятиною із клітин. Отримано перший дозвіл

Таким чином Meatly стала першою в країні, кому дозволили...

Nestlé готує новий веганський бургер з коноплі та фави

Sweet Earth Foods належить Nestlé, яка на тлі зростаючого...

Вибір редактора
В продовження теми