Данський постачальник інгредієнтів створив «надбілок» — він формує м’язи та лікує

Arla Foods Ingredients відкрила нову категорію білків, створивши протеїн з унікальним харчовим профілем, що має перевагу над сироватковим білком.

Новий Lacprodan BLG-100 — це чистий інгредієнт бета-лактоглобуліну (BLG), виготовлений за новою запатентованою технологією поділу.

Він містить на 45% більше лейцину — основної амінокислоти, що формує м’язи, ніж комерційно доступні ізоляти сироваткового протеїну.

Високий вміст лейцину дозволяє підтримувати синтез м’язового білка та мінімізувати втрату м’язової маси. Крім того, Lacprodan BLG-100 забезпечує дуже високу концентрацію білка (до 23%) для дуже малих розмірів порцій, готових до вживання.

На додаток до природного високого вмісту лейцину, «надбілок» містить на 26% більше незамінних амінокислот та на 40% більше амінокислот з розгалудженим ланцюгом, ніж сироватковий білок.

Lacprodan BLG-100 може похвалитися більш привабливим смаком за інші комерційно доступні білки, включаючи лейцин, як окремий інгредієнт, що заохочує споживачів до дотримання режиму харчування.

На додаток до всього, лакпродан містить незначну кількість мінералів, особливо фосфору, що робить його придатним для споживачів з проблемами нирок.

«Надбілок» відкриває нові можливості для виробників лікувального та спортивного харчування та підходить для прозорих напоїв і порошкоподібних коктейлів.

Наразі Arla Foods Ingredients подали заявку на отримання дозволу для Lacprodan BLG-100 як нового продукту харчування в ЄС.

Нагадаємо, недавні дослідження показали, що протеїнові коктейлі з картоплі та рису мають потенціал замінити молочний білок.

Джерело: Dairy Reporter

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

Не підмочіть репутацію. Плівка з водоростей довше зберігає продукти свіжими та розчиняється в воді

Новий матеріал складається з натуральних інгредієнтів, є безпечним для здоров'я споживачів та довкілля. У дослідженні, опублікованому в Journal of Food...

Олексій Коваленко, засновник бренду «Епікур» про те, як заробити репутацію і гроші на філософії щастя

Навіть у повсякденному житті ця людина носить одяг корпоративного зеленого кольору. Взяти у нього інтерв'ю досить важко — тиждень...

Всесвітньо відомий виробник алкоголю продаватиме ром у форматі морозива

У результаті співпраці створено новий унікальний смак морозива — BACARDÍ Ocho Guava Daiquiri. Незвичайне морозиво можна скуштувати протягом всього серпня,...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Схрумати хробака: вчені ЄС підтвердили безпечність білку з личинок комах

Європейське управління з безпеки харчових продуктів (EFSA — Далі)...

Шведи знайшли спосіб зробити зерно таким же поживним, як м’ясо

Цей прорив допомагає вирішити одну з основних проблем рослинної...

Інвестори повірили в рослинні креветки. Стартап зібрав $18 млн

Американський жіночий стартап New Wave Foods випускає на ринок...

Харчовий гігант вкладає мільярд доларів в експеримент зі штучним інтелектом

У рамках угоди Coca‑Cola виділила $1,1 млрд на Microsoft...

Стартап, який залучив третину мільярда, запускає вже другий завод лабораторного м’яса

Після запуску на повну потужність підприємство вироблятиме щонайменше 10...

Вибір редактора
В продовження теми