Принц Чарльз проти «збочених» субсидій у тваринництво та покладає надії на альтернативне м’ясо

Принц Уельський наголосив на пагубному впливі традиційного тваринництва на екологію, та на власному прикладі пропонує скоротити споживання м’яса, щоб пом’якшити кліматичну кризу.

«Я завжди відчував, що ми надмірно експлуатуємо та завдаємо шкоди природі, не розуміючи, наскільки ми залежимо від усього, що ця природа дає», — заявив принц Чарльз у недавньому інтерв’ю BBC.

Саме тому він перестав їсти м’ясо та рибу два дні на тиждень, і ще один дня на тиждень зовсім не вживає молочні продукти. До слова, цього принципу Чарльз дотримується вже не один рік.

Якби більшість людей наслідували його приклад, тиск на навколишнє середовище був би значно менший, говорить Чарльз

Він акцентував, що невдоволений кліматичним впливом традиційного фермерства та занепокоєний «нескінченними збоченими» субсидіями в промислове рибальство та інтенсивне тваринництво.

Це божевілля привело до масштабних викидів, каже принц Уельський

Дещо зменшити вплив на клімат порівняно з промисловим тваринництвом можуть малі ферми, що тримають худобу на пасовищах. 

Принц Чарльз також покладає великі надії на розвиток більш стійкої економіки, завдяки масштабуванню виробництва екологічно сприятливого альтернативного м’яса.

Продовжуючи важливість розвитку альт-м’ясної промисловості, нагадаємо, що британський веганський бренд харчових продуктів Wicked Kitchen створив першу у своєму роді цільнозрізову ягнятину на рослинній основі.

До слова, очікується, що культивоване м’ясо схвалять у Європі щонайменше за три роки.

Джерело: Plant Based News

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Оцет із чорної вишні та кленовий сироп замість цукру: ТОП-7 нових трендів на ринку їжі

Журі Specialty Food Association включає 20 професіональних кулінарів з різних куточків світу.Вони виділили 7 креативних комбінацій та тенденцій, які...

Слава моху: у морозиво та цукерки почали додавати ірландський мох — сприяє зниженню ваги

Відомий також як ірландський мох, цей вид червоних водоростей (Chondrus crispus) росте на скелястих узбережжях Північної Атлантики.  Морський мох відзначається...

Французький виробник зібрав $10 млн на лабораторну фуа-гра

Фінансування очолили Point Nine спільно з Air Street Capital. В раунді взяти участь VC Heartcore та Partech. Окрім того,...

Французи створили унікальну технологію перетворення гороху на м’ясні волокна

Для цього стартап винайшов інноваційну технологію текстуризації, яку називає умізацією.Щоб активізувати свої зусилля, Umiami залучила 2,3 млн євро посівного...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Може вас зацікавити

Французи виготовили харчову добавку для оздоровлення шкіри з дикої чорниці

Сепітон — це природний інгредієнт, отриманий з ферментованого екстракту...

Українська мануфактура створює унікальний сир з липою, трояндами та синім чаєм

Олексій Сінєльніков, засновник сироварні, говорить, що сир з липовим...

Українці варять у Таїланді шоколад зі смаком борщу. Без м’яса

Цей веганський шоколад, презентований у грудні 2023 року в...

Названі світові потужності виробництва їжі із мікробів. Де найбільше?

Згідно з даними останнього звіту Інституту доброї їжі (Good...

Вибір редактора
В продовження теми