Антилопи з біореакторів врятують від голоду населення Африки

Південноафриканська харчова технологічна компанія Mogale Meat готує вирішення проблеми голодуючого населення шляхом створення м’яса на основі клітин антилопи та великої рогатої худоби.

«Південна Африка страждає від недоїдання. Діти відстають у рості та голодують. Багато людей страждає від виснаження, недобору ваги та дефіциту мікроелементів. Клітинне м’ясо може забезпечити деякі базові потреби в поживних речовинах і є ефективним джерелом харчування», — говорить Пол Бартелс, генеральний директор Mogale Meat.

Клітинне м’ясо африканської антилопи нежирне та більш здорове порівняно з м’ясом домашньої худоби

Паралельно компанія має ціль зберегти багаті заповідники та спадщину дикої природи Африки.

Виробництво клітинного м’яса — багатоступінчастий процес, що передбачає виділення клітинної лінії м’яса антилоп, створення стартової культури, вирощування клітин та їх диференціацію.

Під час засівання клітин клітин перевірятимуть і відбиратимуть. На стадії росту клітини реплікуються у зростаючому масштабі. Стадія диференціації передбачає збирання «урожаю» та формування м’ясних продуктів.

«За той короткий час нам вдалося виробити та кріоконсервувати 500 культур клітин з п’яти видів антилоп та великої рогатої худоби», — каже Бартельс.

Ці колекції перевіряються для відбору клітин, які будуть додані на наступному етапі розвитку — вирощуванні у настільних біореакторах.

У компанії вважають, що таке м’ясо навіть корисніше, ніж м’ясо справжньої антилопи. «Через транспортування на бійню тварина перебуває у стресі, що відображається на якості м’яса. Додайте до цього надмірну кількість антибіотиків та гормонів росту», — пояснює генеральний директор Mogale Meat.

Нагадаємо, на вирощуванні лабораторного м’яса можна заробити майже $3 млрд.

Джерела: FoodIngredientsFirst, Mogale Meat

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Coca-cola створила швидкорозчинні кубики кави та чаю

Нова лінійка представлена у трьох варіантах: ячмінний та зелений чай, кава.Кожна упаковка містить 15 кубиків, що відповідає приготуванню 15-ти...

Із відходів виробництва оливкової олії створюють здорові снеки та напої

Перетворити відходи виробництва оливкової олії на комерційні продукти взявся проєкт UP4HEALTH, що фінансується ЄС. Мануель Роман, тимчасовий координатор проєкту говорить,...

Британський гумор: впровадять маркування калорій та заборонять рекламу шкідливої їжі

Оскільки близько 28% дорослих і 21% дітей у віці 10-11 років Великобританії страждають ожирінням, уряд країни розробив ряд рекомендацій...

На Закарпатті збивають морозиво з пива та сидру та варять варення з гострого перцю

“Гуцало Джелато” має широкий асортимент. Це ягідні щербети, пивне морозиво, морозиво з лісовими шишками, гілочками смереки, вершкове з овечого...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Всесвітньо відома корпорація виводить на ринок сир нового покоління

Цього тижня компанія оголосила про запуск Bold Cultr —...

Протеїн із грибів допоможе Unilever збільшити продажі до 1 млрд євро

У Univever підрахували, що за минулий рік третину продовольчого...

Революція в доставці їжі за допомогою роботів та автономних автомобілей

Роботизовані системи та автономні автомобілі вже давно вийшли за...

У 2024 році топ-трендом буде гречка, рослинні морепродукти і кава з грибами

Про це свідчить звіт бакалійного ритейлера натуральних та органічних...

Морозиво із цвітної капусти виходить на полиці супермаркетів

Woolworths — друга за величиною група супермаркетів Нової Зеландії,...

Вибір редактора
В продовження теми