Антилопи з біореакторів врятують від голоду населення Африки

Південноафриканська харчова технологічна компанія Mogale Meat готує вирішення проблеми голодуючого населення шляхом створення м’яса на основі клітин антилопи та великої рогатої худоби.

«Південна Африка страждає від недоїдання. Діти відстають у рості та голодують. Багато людей страждає від виснаження, недобору ваги та дефіциту мікроелементів. Клітинне м’ясо може забезпечити деякі базові потреби в поживних речовинах і є ефективним джерелом харчування», — говорить Пол Бартелс, генеральний директор Mogale Meat.

Клітинне м’ясо африканської антилопи нежирне та більш здорове порівняно з м’ясом домашньої худоби

Паралельно компанія має ціль зберегти багаті заповідники та спадщину дикої природи Африки.

Виробництво клітинного м’яса — багатоступінчастий процес, що передбачає виділення клітинної лінії м’яса антилоп, створення стартової культури, вирощування клітин та їх диференціацію.

Під час засівання клітин клітин перевірятимуть і відбиратимуть. На стадії росту клітини реплікуються у зростаючому масштабі. Стадія диференціації передбачає збирання «урожаю» та формування м’ясних продуктів.

«За той короткий час нам вдалося виробити та кріоконсервувати 500 культур клітин з п’яти видів антилоп та великої рогатої худоби», — каже Бартельс.

Ці колекції перевіряються для відбору клітин, які будуть додані на наступному етапі розвитку — вирощуванні у настільних біореакторах.

У компанії вважають, що таке м’ясо навіть корисніше, ніж м’ясо справжньої антилопи. «Через транспортування на бійню тварина перебуває у стресі, що відображається на якості м’яса. Додайте до цього надмірну кількість антибіотиків та гормонів росту», — пояснює генеральний директор Mogale Meat.

Нагадаємо, на вирощуванні лабораторного м’яса можна заробити майже $3 млрд.

Джерела: FoodIngredientsFirst, Mogale Meat

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Одна “безсмертна” лінія клітин корови дасть трильйони тонн м’яса

Розробка дозволить масово виробляти етичні м’ясні продукти та прокладе шлях до масової комерціалізації, допомагаючи інноваторам подолати проблеми масштабованості та...

Виробник вівсяного молока, в якого вклалися Опра Уїнфрі і Джей Зі, програв суд за бренд

Oatly звернулася до суду з вимогою заборонити Glebe Farm використовувати свою торгову марку, адже та надто схожа на його...

Французи створили риб’ячий жир з мікроводоростей, який входитиме у спортивне харчування

Водоростева олія містить менше 3% насичених жирних кислот Клінічні випробування показують, що Omegavie знаходиться у формі тригліцеридів, яка є природною...

Український бренд розробив солодощі, які можна їсти на дієті

Батончики FIZI орієнтовані на широку аудиторію, яка прагне поєднати задоволення від солодощів із турботою про своє здоров'я, говорить Олександр. Батончики...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Білок арахісу замість свинини — китайці створили чергову заміну м’яса, яку полюбив Сі Цзіньпін

Це перший бренд, який використовує білок арахісу як основний...

Стартап, що друкує лабораторний жир та карпаччо, оголосив про будівництво заводу

Компанія Mea Tech має намір створити експериментальний завод попередньо...

Burger King вперше відмовився від м’яса та відкрив заклад з рослинним меню

Створити концепцію безм’ясного ресторану в Німеччині спонукав великий попит...

Преміум-бренд створив активовану воду, що посилює смак їжі у 10 разів

Вода, що проходить через швейцарську запатентовану технологію фільтрації, отримує...

Вибір редактора
В продовження теми