Австралійці створять 3D-фабрику, щоб друкувати там рослинний лосось

Австрійський стартап Revo Foods, що виробляє рибні продукти рослинного походження за допомогою 3D-друку, планує масштабувати будівництво та побудувати фабрику.

Revo виготовляє структурно складні продукти: пласти копченого лосося, філе лосося та реалістичну нарізку для суші.

«3D-друк — наша основна технологія в Revo, тому що він дає нам можливість створювати точні структури, — говорить Тереза ​​Ротенбюхер, CSO компанії. — За допомогою 3D-принтерів команда імітує філе лосося з шарами помаранчевих м’язів та білої сполучної тканини».

Зараз Revo відпрацьовує свій виробничий процес, прискорюючи друк, а також експериментуючи з іншими доповнюючими техніками.

Паралельно компанія працює над амбітним планом щодо збільшення виробничих потужностей.

3D-принтери завжди використовувалися для виробництва прототипів, але Revo хоче розширити технологію

Ротенбюхер описує концепт майбутньої 3D-фабрики: це виробниче приміщення, де розміщуються взаємопов’язані 3D-принтери різного розміру. Щоб заощадити місце, принтери можна встановлювати один на одного. Через установку буде проходити автоматизована система транспортерних стрічок.

Revo розраховує створити енергозберігаюче виробництво, яке працюватиме за типом замкненої системи

Ідея виробляти їжу на високотехнологічній фабриці 3D-друку може здатися потенційним відволіканням для покупців, але Ротенбючер з оптимізмом ставиться до сприйняття споживачами майбутнього продукту.

Нагадаємо, раніше науковці розробили 3D-макарони, які набувають об’єму під час варіння.

Джерела: Revo Foods, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Перша публічна дегустація лабораторної яловичини: це дійсно смакує як м’ясо

Дегустація відбулася в Нідерландах, які на законодавчому рівні дозволили публічно куштувати м’ясо, вирощене в лабораторії.Захід став першою офіційною дегустацією...

Перший у світі справжній мед без бджіл з’явиться на полицях магазинів до кінця року

Вперше продукт презентували на приватній дегустації в Сан-Франциско, в якій взяли участь понад сотня інвесторів та члени спільноти з...

13 українських сирів визнані найкращими у світі: з бюряком, кавою та митою скоринкою

Цього року на міжнародному конкурсі, який завершився 28 жовтня, було заявлено 4502 сири із 43 країн світу. Українські смаки...

З чистої етикетки. У виробників рослинних гамбургерів з’явився новий конкурент

Бургер unMEAT складається з інгредієнтів без ГМО, містить 230 калорій і 17 грамів білка на порцію. У його складі...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Після окупації українці створили експериментальний кизиловий соус до сиру та кизилове вино

Нове виробництво включає цех виготовлення  плодово-ягідної продукції площею 200...

Революція в доставці їжі за допомогою роботів та автономних автомобілей

Роботизовані системи та автономні автомобілі вже давно вийшли за...

Раби баобаба: винайшли спортивний напій з додаванням плодів африканського дерева

Британський бренд Tribal Sports Nutrition вивів на ринок новий...

Стає прозоріше: ЄС більше не вважає безпечною добавку, що робить жуйки непрозорими

«E171 — це барвник без харчової цінності», — говорить...

За сім років гамбургери на клітинній основі здешевшали у 28 000 разів

Після того, як голандська компанія Mosa Meat представила перший...

Вибір редактора
В продовження теми