Австралійці створять 3D-фабрику, щоб друкувати там рослинний лосось

Австрійський стартап Revo Foods, що виробляє рибні продукти рослинного походження за допомогою 3D-друку, планує масштабувати будівництво та побудувати фабрику.

Revo виготовляє структурно складні продукти: пласти копченого лосося, філе лосося та реалістичну нарізку для суші.

«3D-друк — наша основна технологія в Revo, тому що він дає нам можливість створювати точні структури, — говорить Тереза ​​Ротенбюхер, CSO компанії. — За допомогою 3D-принтерів команда імітує філе лосося з шарами помаранчевих м’язів та білої сполучної тканини».

Зараз Revo відпрацьовує свій виробничий процес, прискорюючи друк, а також експериментуючи з іншими доповнюючими техніками.

Паралельно компанія працює над амбітним планом щодо збільшення виробничих потужностей.

3D-принтери завжди використовувалися для виробництва прототипів, але Revo хоче розширити технологію

Ротенбюхер описує концепт майбутньої 3D-фабрики: це виробниче приміщення, де розміщуються взаємопов’язані 3D-принтери різного розміру. Щоб заощадити місце, принтери можна встановлювати один на одного. Через установку буде проходити автоматизована система транспортерних стрічок.

Revo розраховує створити енергозберігаюче виробництво, яке працюватиме за типом замкненої системи

Ідея виробляти їжу на високотехнологічній фабриці 3D-друку може здатися потенційним відволіканням для покупців, але Ротенбючер з оптимізмом ставиться до сприйняття споживачами майбутнього продукту.

Нагадаємо, раніше науковці розробили 3D-макарони, які набувають об’єму під час варіння.

Джерела: Revo Foods, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Голландці створили перший у світі веганський глазурований сир із ферментованої пшениці

Хоча на ринку вже існують веганські альтернативи традиційним сирам, проте, на думку засновників компанії, вони мають не зовсім ідентичний...

Безпечний і якісний стритфуд в Україні: тренди і поради від експертів ринку 

Як розвивається український стритфуд? Які у нього перспективи? На що звернути увагу тих, хто працює у цій сфері й...

Грибні омари, равіолі та бекон: стартап запозичив ідею з японською кухні

Замовлення продукту доступне на сайті компанії, і, за словами засновниці Кімберлі Ле, він швидко розпродається.Ті, хто уже спробував, говорять,...

Ізраїльтяни створили жуйки з інгредієнтом із Аюрведи — знижує потяг до солодкого

Співзасновниці стартапу Гітіт Лахав і Шімріт Лев використали екстракт гімнеми (Gymnema sylvestre), відомий в аюверді за позитивний вплив на...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

Ізраїльський виробник рослинної 3d-вирізки зібрав рекордне фінансування

Таким чином, загальне фінансування Redefine Meat тепер становить $180...

Схрумати хробака: вчені ЄС підтвердили безпечність білку з личинок комах

Європейське управління з безпеки харчових продуктів (EFSA — Далі)...

Вибір редактора
В продовження теми