Австралійці створять 3D-фабрику, щоб друкувати там рослинний лосось

Австрійський стартап Revo Foods, що виробляє рибні продукти рослинного походження за допомогою 3D-друку, планує масштабувати будівництво та побудувати фабрику.

Revo виготовляє структурно складні продукти: пласти копченого лосося, філе лосося та реалістичну нарізку для суші.

«3D-друк — наша основна технологія в Revo, тому що він дає нам можливість створювати точні структури, — говорить Тереза ​​Ротенбюхер, CSO компанії. — За допомогою 3D-принтерів команда імітує філе лосося з шарами помаранчевих м’язів та білої сполучної тканини».

Зараз Revo відпрацьовує свій виробничий процес, прискорюючи друк, а також експериментуючи з іншими доповнюючими техніками.

Паралельно компанія працює над амбітним планом щодо збільшення виробничих потужностей.

3D-принтери завжди використовувалися для виробництва прототипів, але Revo хоче розширити технологію

Ротенбюхер описує концепт майбутньої 3D-фабрики: це виробниче приміщення, де розміщуються взаємопов’язані 3D-принтери різного розміру. Щоб заощадити місце, принтери можна встановлювати один на одного. Через установку буде проходити автоматизована система транспортерних стрічок.

Revo розраховує створити енергозберігаюче виробництво, яке працюватиме за типом замкненої системи

Ідея виробляти їжу на високотехнологічній фабриці 3D-друку може здатися потенційним відволіканням для покупців, але Ротенбючер з оптимізмом ставиться до сприйняття споживачами майбутнього продукту.

Нагадаємо, раніше науковці розробили 3D-макарони, які набувають об’єму під час варіння.

Джерела: Revo Foods, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Корейці випустили тунця із зернових відходів, оцту та какао

Компанія виробляє альтернативне м’ясо, використовуючи перероблені інгредієнти (наприклад, зерно), які б інакше пішли у відходи. Інноваційний рослинний тунець містить DHA...

Швейцарський шоколадний гігант створить веганські плитки з вівсяного молока

Запуск планується одночасно з початком місячного заходу, який пропонує учасникам стати веганами на 31 день — Veganuary.Обидва варіанти нової...

Стартап вирощує на дріжджах олію, яка замінить соняшникову та пальмову

Продукти є високоякісною, стійкою та місцевою альтернативою пальмовій олії. Їх можна використовувати в їжі, косметиці та мийних засобах. Технологія ферментації...

Зі смаком алкоголю та кави: на Чернігівщині варять унікальну карамель

Засновник виробництва Валентин Назарина говорить, що ідея створення мануфактури виникла після тривалих експериментів із рецептурою, на які пішло 10...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Японський розробник зібрав мільйони на платформу для вирощування клітинного м’яса вдома

Окрім існуючих інвесторів компанію підтримали AgFunder та Beyond Next...

Стартап, що вирощує свинину за 4 дні, набрав у команду ветеранів м’ясного ринку

У червні новим генеральним директором Meatable стане ветеран м’ясного...

Австрійський джин з коноплями та спіруліною отримав міжнародну премію

До цього 2B Double Hemp Gin був визнаний найкращим...

Вибір редактора
В продовження теми