Revo виготовляє структурно складні продукти: пласти копченого лосося, філе лосося та реалістичну нарізку для суші.
«3D-друк — наша основна технологія в Revo, тому що він дає нам можливість створювати точні структури, — говорить Тереза Ротенбюхер, CSO компанії. — За допомогою 3D-принтерів команда імітує філе лосося з шарами помаранчевих м’язів та білої сполучної тканини».
Зараз Revo відпрацьовує свій виробничий процес, прискорюючи друк, а також експериментуючи з іншими доповнюючими техніками.
Паралельно компанія працює над амбітним планом щодо збільшення виробничих потужностей.
3D-принтери завжди використовувалися для виробництва прототипів, але Revo хоче розширити технологію
Ротенбюхер описує концепт майбутньої 3D-фабрики: це виробниче приміщення, де розміщуються взаємопов’язані 3D-принтери різного розміру. Щоб заощадити місце, принтери можна встановлювати один на одного. Через установку буде проходити автоматизована система транспортерних стрічок.
Revo розраховує створити енергозберігаюче виробництво, яке працюватиме за типом замкненої системи
Ідея виробляти їжу на високотехнологічній фабриці 3D-друку може здатися потенційним відволіканням для покупців, але Ротенбючер з оптимізмом ставиться до сприйняття споживачами майбутнього продукту.
Нагадаємо, раніше науковці розробили 3D-макарони, які набувають об’єму під час варіння.
Джерела: Revo Foods, The Spoon