Amazon створює розумний холодильник, який перевіряє придатність їжі і поповнює запаси

Amazon створює холодильник, який би використовував машинний зір та інші передові технології для моніторингу продуктів харчування всередині, сповіщав про закінчення терміну придатності та автоматично замовляв і поповнював товари через інтернет-магазин Amazon.

Ініціативу під назвою Project Pulse очолює відділ фізичного магазину компанії – та сама група, яка розробила Amazon Go (міні-супермаркети, де є полиці з товарами, але немає кас та касирів).

Допомагають у реалізації проєкту апаратна команда з Каліфорнії, яка розробила смарт-динамік Echo, та відділ продуктових магазинів Amazon.

Патенти на «розумний» холодильник Amazon подавала на реєстрацію ще у 2017 році

Перший описував холодильник, який використовує машинний зір для виявлення зіпсованих продуктів, а другий – холодильник з «електронним носом».

Перша заявка на патент, подана 14 вересня цього року, називається «Холодильник з виявленням зіпсованих продуктів на основі зображення». Вона передбачає використання внутрішніх камер для виявлення зіпсованої їжі. Система буде використовувати як інфрачервону, так і камери видимого спектру для виявлення іжі, яка вже псується, а потім надішле попередження на мобільний пристрій.

Звичайно, Amazon подає безліч патентних заявок. Але на відміну від багатьох інших компаній це – не для «для галочки». Якщо компанія розуміє, що може створити новий продукт і підняти ринок – зазвичай вона це робить.

Нагадаємо, раніше компанія Samsung анонсувала шосте покоління свого флагманського смарт-холодильника Family Hub. Він будить власника і сам замовляє продукти.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Uber купує чилійську службу доставки продуктів. Угоду закриють наступного місяця

Uber придбав мажоритарний пакет акцій Cornershop ще у 2019 році. Уже тоді генеральний директор компанії Дара Хосровшахі говорила, що...

Бразильські вчені розробили спеціальний гель для масового 3D-друку хлібних продуктів. На черзі м’ясо та овочі

Вчені із Університету Сан-Паоло разом зі своїми колегами із Франції винайшли спеціальні гідрогелі, з яких тепер можна буде «друкувати»...

У США відтворили вівсяне молоко за старовинним рецептом та зробили його органічним

Сестри  Крістіна Дорр Дрейк та Олена Дорр Зієнда відтворили продукт за 74-річним рецептом своєї бабусі Вілли.   Під час розробки вівсяного...

Не гудуть. ТОП-10 компаній, які планують нажитися на їстівних хробаках та цвіркунах

BUG смажить сушені цвіркуниПіонер у світі розробки рецептур продуктів із комах, Better Universal Grub, або BUG, хоче покласти на...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Попит на рослинне м’ясо настільки виріс, що основний інгредієнт подорожчав у 2 рази

Для порівняння, традиційне м’ясо свиней та ВРХ у США...

Стартап створив «пігулку» для імунітету із секретного інгредієнта королівського торта

Жувальні цукерки підтримують імунне здоров’я та містять утричі більше...

Вибір редактора
В продовження теми