Amazon створює розумний холодильник, який перевіряє придатність їжі і поповнює запаси

Amazon створює холодильник, який би використовував машинний зір та інші передові технології для моніторингу продуктів харчування всередині, сповіщав про закінчення терміну придатності та автоматично замовляв і поповнював товари через інтернет-магазин Amazon.

Ініціативу під назвою Project Pulse очолює відділ фізичного магазину компанії – та сама група, яка розробила Amazon Go (міні-супермаркети, де є полиці з товарами, але немає кас та касирів).

Допомагають у реалізації проєкту апаратна команда з Каліфорнії, яка розробила смарт-динамік Echo, та відділ продуктових магазинів Amazon.

Патенти на «розумний» холодильник Amazon подавала на реєстрацію ще у 2017 році

Перший описував холодильник, який використовує машинний зір для виявлення зіпсованих продуктів, а другий – холодильник з «електронним носом».

Перша заявка на патент, подана 14 вересня цього року, називається «Холодильник з виявленням зіпсованих продуктів на основі зображення». Вона передбачає використання внутрішніх камер для виявлення зіпсованої їжі. Система буде використовувати як інфрачервону, так і камери видимого спектру для виявлення іжі, яка вже псується, а потім надішле попередження на мобільний пристрій.

Звичайно, Amazon подає безліч патентних заявок. Але на відміну від багатьох інших компаній це – не для «для галочки». Якщо компанія розуміє, що може створити новий продукт і підняти ринок – зазвичай вона це робить.

Нагадаємо, раніше компанія Samsung анонсувала шосте покоління свого флагманського смарт-холодильника Family Hub. Він будить власника і сам замовляє продукти.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

«П’яний кум» у вині та «лавандовий» — у квітах. Сироварня на Житомирщині створює унікальну рікоту

Сири створюються вручну з цільного коров’ячого молока, яке постачають місцеві фермери. В асортименті: качота та халумі з різними наповнювачами,...

Їжа майбутнього: які тренди впливають на те, як ми будемо харчуватися?

Коли ми говоримо про їжу майбутнього, то маємо на увазі здорове та корисне харчування, а також технології приготування, які...

Японка та американець створили молоко із кабачка — з вітаміном С та залізом

На сьогодні вже нікого не здивуєш мигдальним, вівсяним чи соєвим молоком. Більш того, шведи створили молоко з картоплі, яке...

Заморіть черв’ячка. Попит на їжу з комах драйвитимуть пенсіонери та вегани

Такими очікуваннями поділився Седрік Ауріол, співзасновник французької біотехнологічної компанії Agronutris.Нещодавно Agronutris отримала дозвіл на продаж комах та продукції з...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Вторинна переробка відходів: вплив на економіку та екологію сьогодні та у майбутньому

Майже всі види господарської діяльності людини пов'язані з утворенням...

Україна відновила рекорд з експорту замороженої малини

За даними аналітиків EastFruit, у жовтні 2024 року український...

Свіжий бульйон у будь-якій точці світу: Unilever тестує «подорожуючі фабрики»

Компанія Unilever розпочала тестування портативних «подорожуючих фабрик». Нині одна...

Ізраїльський стартап привіз у Європу 3D-стейки із картоплі та борошна

Досі стейк можна було скуштувати у ресторанах понад дев'яти...

У пиво та шоти доливають кленовий сік: допомагає відновитися після спорту

Якщо у 2021 році обсяг ринку кленового соку становив...

Вибір редактора
В продовження теми