У 2000 разів солодший за цукор — американці виводять на ринок новий підсолоджувач

Каліфорнійська компанія високоінтенсивних підсолоджувачів Sweegen на початку 2022 року розширить свій асортимент надзвичайно солодким на смак білком — Brazzein.

У природі він міститься в невеликих кількостях у плодах західноафриканської рослини oubli, тоді як в комерційних масштабах підсолоджувач можна виготовляти шляхом мікробної ферментації.

Brazzein у 500-2000 разів солодший за цукор, кажуть у Sweegen

Підсолоджувач з нульовою калорійністю був створений компанією у співпраці зі своїм партнером Conagen на пептидній платформі.

Пептиди та невеликі білки, такі як Brazzein зазвичай складно отримати в умовах точного бродіння, оскільки середовище, в якому вони виділяються, відразу їх поглинає як підживлення, пояснюють виробники.

За допомогою нової пептидної платформи з відповідним мікробним середовищем, деталей виробники поки не розголошують, вдалося виготовити Brazzein у комерційних масштабах.

Білковий підсолоджувач стабільний у широкому діапазоні умов рН, зберігає свої якості після пастеризації та легкорозчинний.

Це робить його ідеальним інгредієнтом для заміни цукру у різних сферах застосування продуктів харчування та напоїв, зазначив Кейсі Ліппмайєр, президент з інновацій Conagen.

Нагадаємо, у січні цього року інша компанія Roquette оголосила про завершення фази досліджень і розробок Brazzein та плани вивести його на ринок протягом найближчих трьох-чотирьох років.

Sweegen планують стати першими, хто виведе на ринок високоінтенсивний підсолоджувач, втім, компанії треба докласти зусиль, щоб зробити процес виготовлення економічно вигідним.

Джерело: Beverage Daily

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На Закарпатті крафтярі роблять сушлики із м’яса та гарбузів

Це — 100% м’ясо, усушене за допомогою дегідратора на 60-70% при температурі до 70℃.Щоб виготовити сушлики, філейну частину м’яса...

Голландці на 3D-принтері друкують солодощі зі сміття

У всьому світі третина їжі йде у харчові відходи, навіть не доходячи до тарілки. Найпоширенішим «харчовим сміттям» у Нідерландах...

Ще більш сучасний та стильний: бренд «Бащинський» уперше змінив логотип і дизайн продуктів

Бути ближчим і зрозумілішим для споживача, стирати бар’єри й випереджати час,  вирізнятися на полиці — саме таким принципом керується...

Одна з найбільших агрокомпаній світу інвестує у переробку водоростей на інноваційну складову рослинного м’яса

«Споживачі вважають продукти з океану модними та корисними для здоров’я», — говорить Ксав'є Мартін, глобальний менеджер по екстрактам морських...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Може вас зацікавити

Бобова бомба. Українська компанія виготовляє макарони з нуту та сочевиці, які готуються за 5 хвилин

Макарони з гороху та сочевиці виготовляються під брендом Happyroni,...

Помідори та манго вкриють невидимою їстівною плівкою — замість пластикової упаковки

Біорозкладна емульсія на водній основі складається з натуральних харчових...

Магія їжі майбутнього: вперше створили смузі зі шпинату, авокадо та яєчного білку, який виробляють мікроби

Новий коктейль під назвою Pineapple Greens Protein містить біоідентичний...

Американский виробник альтернативного м’яса відкриє свій дослідний центр з тестувальною кухнею в Китаї

Гігант альт-м'ясної промисловості Beyond Meat планує глобальне розширення, відкривши...

Каву в біореакторі можна виростити за місяць: смак та запах не відрізняється

Протягом серії досліджень вчені вивчали технологію створення кави без...

Вибір редактора
В продовження теми