У 2000 разів солодший за цукор — американці виводять на ринок новий підсолоджувач

Каліфорнійська компанія високоінтенсивних підсолоджувачів Sweegen на початку 2022 року розширить свій асортимент надзвичайно солодким на смак білком — Brazzein.

У природі він міститься в невеликих кількостях у плодах західноафриканської рослини oubli, тоді як в комерційних масштабах підсолоджувач можна виготовляти шляхом мікробної ферментації.

Brazzein у 500-2000 разів солодший за цукор, кажуть у Sweegen

Підсолоджувач з нульовою калорійністю був створений компанією у співпраці зі своїм партнером Conagen на пептидній платформі.

Пептиди та невеликі білки, такі як Brazzein зазвичай складно отримати в умовах точного бродіння, оскільки середовище, в якому вони виділяються, відразу їх поглинає як підживлення, пояснюють виробники.

За допомогою нової пептидної платформи з відповідним мікробним середовищем, деталей виробники поки не розголошують, вдалося виготовити Brazzein у комерційних масштабах.

Білковий підсолоджувач стабільний у широкому діапазоні умов рН, зберігає свої якості після пастеризації та легкорозчинний.

Це робить його ідеальним інгредієнтом для заміни цукру у різних сферах застосування продуктів харчування та напоїв, зазначив Кейсі Ліппмайєр, президент з інновацій Conagen.

Нагадаємо, у січні цього року інша компанія Roquette оголосила про завершення фази досліджень і розробок Brazzein та плани вивести його на ринок протягом найближчих трьох-чотирьох років.

Sweegen планують стати першими, хто виведе на ринок високоінтенсивний підсолоджувач, втім, компанії треба докласти зусиль, щоб зробити процес виготовлення економічно вигідним.

Джерело: Beverage Daily

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Лабораторну свинину відтепер зможуть вирощувати у промислових об’ємах

Нова клітинна лінія демонструє найбільш сприятливу реакцію на запатентовану технологію спільного культивування Mewery, яка включає клітини свинини, а також...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Kellogg розробила рослинну курятину для тих, хто ще не відмовився від м’яса

Новий продукт Kellogg запустила у вигляді курячих тендерів (шматочків, обсмажених у паніровці) під торговою маркою Incogmeato.Тендери, виготовлені з оригінальними...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Напої з адаптогенними грибами — американці розробили пробіотичні шоти

Американська компанія So Good So You розробила органічні пробіотичні...

«Капучино» з грибів та смажені крумплі — оригінальні розробки закарпатських рестораторів

Ресторан, як і решта виробництва, розташована у селі Нижнє...

Рослина із запахом гниючої плоті стала основою для веганських кальмарів

Коньяку – японська рослина, яка має давню історію. Інші...

Підзарядись: Tesla готується до відкриття власних ретро-ресторанів

Наразі заявка очікує на розгляд.Сама ідея не є новою....

Стартап вперше в світі буде виробляти білок з водоростей, цукру та світла в промисловому масштабі

Перші продукти, що містять альтернативний білок Brevel, з’являться на...

Вибір редактора
В продовження теми