Швейцарський харчовий гігант створив креветки зі зміїної пальми – через рік після запуску веганського тунця

Швейцарський харчовий гігант Nestlé випустив відразу дві інновації - рослинні альтернативи креветкам та яйцям.

Веганські яйця під брендом Garden Gourmet Veggie містять у складі містить соєвий білок та омега-3 жирні кислоти й уже отримали високу оцінку у Європі – Nutri-Score A.

Яйця мають справжній смак і текстуру. Їх можна збивати, готувати у вигляді яєчні, чи додавати у тісто для млинців, тортів, печива.

Іншою новацією – креветками Garden Gourmet Vrimp – компанія розширила асортимент морепродуктів на рослинній основі. Креветки – повністю веганські. Їх виготовляють водоростей, гороху та кореня рослини конжаку («зміїної пальми»).

Це чудове джерело клітковини і має в Європі оцінку Nutri-Score B.

Обидва продукти розроблені з використанням власних технологій експертами Nestlé Research у Швейцарії та науково-дослідним центром кулінарної кухні в Німеччині.

На старті веганські продукти будуть представлені в обмеженій кількості магазинів у Швейцарії та Німеччині.

До слова, рослинні креветки Vrimp з’явилися через рік після того, як Nestlé випустила свій веганський тунець Vuna. Зараз він уже доступний у Швейцарії, Німеччині, Нідерландах та Італії.

Vuna була, так би мовити, першим «набігом» Nestlé на альтернативний ринок морепродуктів. Vrimp – уже другий продукт у цьому сегменті.

«Наш багаторічний досвід у галузі наук про рослини, білки та харчування дозволив нашим командам розробити чудові інноваційні продукти менш ніж за рік, – йдеться у повідомленні компанії. – А поки ми говоримо, науково-дослідні групи вже готують наступну хвилю запусків на наших заводах».

Нагадаємо, раніше Nestlé запустила у Швейцарії прискорювач інновацій.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Луддити на марші: влада Нідерландів штучно стримує попит на рослинне молоко

Wakker Dier провела аналіз розвитку середніх цін на літр молока в супермаркетах Albert Heijn, Aldi, DekaMarkt, Dirk, Hoogvliet, Jumbo,...

Стартап із Барселони виростив у лабораторії жири, які роблять альтернативне м’ясо соковитим

Місія Cubiq Foods – замінити звичайні насичені жири, такі як кокосова олія. Додані жири використовуються у культивованих та рослинних аналогах,...

Бельгійці створили шніцель із овочів, який не відрізнити від курячого м’яса

Використовуючи власноруч створені волокна, компанія змогла створити продукт, який має волокнисту структуру, як у курятини.  Основними інгредієнтами шніцелів стали бобові...

Danone анонсував випуск йогурту з відбракованих фруктів

Проект запущений в партнерстві зі стартапом Full Harvest. Це онлайн-маркетплейс, який «рятує» відбраковану фермерську продукцію від утилізації, продаючи її...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Розумна кавомашина розрізняє 900 видів кави та сама замовляє капсули для приготування

BrewID — це абсолютно нова технологічна платформа, розроблена для...

На Житомирщині варять авторський сир з бузиною, медом та аджикою

Крафтове виробництво у селі Великий Браталів Любарської громади заснував...

Технології харчування: як новітні розробки та інновації в їжі змінюють наш раціон

Технології проникають у всі сфери життя, не оминувши й...

Дизайнерка з Іспанії перетворює харчові відходи на засоби по догляду за шкірою

Віра виготовляє продукти по догляду за шкірою із фруктів,...

Інноваційний стартап створив аналог м’ясного соку з червоних мікроводоростей

Стартап Yemoja, що займається розробкою морських інгредієнтів, розробив продукт,...

Вибір редактора
В продовження теми