Швейцарський харчовий гігант створив креветки зі зміїної пальми – через рік після запуску веганського тунця

Швейцарський харчовий гігант Nestlé випустив відразу дві інновації - рослинні альтернативи креветкам та яйцям.

Веганські яйця під брендом Garden Gourmet Veggie містять у складі містить соєвий білок та омега-3 жирні кислоти й уже отримали високу оцінку у Європі – Nutri-Score A.

Яйця мають справжній смак і текстуру. Їх можна збивати, готувати у вигляді яєчні, чи додавати у тісто для млинців, тортів, печива.

Іншою новацією – креветками Garden Gourmet Vrimp – компанія розширила асортимент морепродуктів на рослинній основі. Креветки – повністю веганські. Їх виготовляють водоростей, гороху та кореня рослини конжаку («зміїної пальми»).

Це чудове джерело клітковини і має в Європі оцінку Nutri-Score B.

Обидва продукти розроблені з використанням власних технологій експертами Nestlé Research у Швейцарії та науково-дослідним центром кулінарної кухні в Німеччині.

На старті веганські продукти будуть представлені в обмеженій кількості магазинів у Швейцарії та Німеччині.

До слова, рослинні креветки Vrimp з’явилися через рік після того, як Nestlé випустила свій веганський тунець Vuna. Зараз він уже доступний у Швейцарії, Німеччині, Нідерландах та Італії.

Vuna була, так би мовити, першим «набігом» Nestlé на альтернативний ринок морепродуктів. Vrimp – уже другий продукт у цьому сегменті.

«Наш багаторічний досвід у галузі наук про рослини, білки та харчування дозволив нашим командам розробити чудові інноваційні продукти менш ніж за рік, – йдеться у повідомленні компанії. – А поки ми говоримо, науково-дослідні групи вже готують наступну хвилю запусків на наших заводах».

Нагадаємо, раніше Nestlé запустила у Швейцарії прискорювач інновацій.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Полтавський бренд пакує у прозорі бляшанки сало з медом — найдорожче в Україні

Засновники виробництва — подружжя Марина та Віталій Мостові, які раніше займалися кейтерингом, тепер виготовляють близько тисячі банок сала на...

Рейтинг здорових вуглеводів: обираємо найкращі джерела енергії

Вуглеводи є одним з основних компонентів нашого раціону, але важливо вибирати ті, які приносять користь для здоров’я. Якщо вирощено з...

Потенціал ринку альтернативного м’яса — чому такі продукти не тільки для веганів?

Ми звикли до соєвого та кокосового молока у магазинах, але рослинне м'ясо — продукт відносно новий для нашої країни....

SUP DAY FORUM 2021: як український бізнес долає світові та ментальні кордони

10 червня вже вчетверте відбувся SUP DAY FORUM – перший форум в Україні, створений підприємцями для підприємців. Цьогоріч говорили про...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Ізраїльський стартап зібрав третину мільярда на розширення виробництва лабораторного м’яса

Ізраїльська компанія Future Meat Technologies зібрала найбільшу у світі...

Ізраїльський стартап навчився вирощувати тилапію у лабораторії

Зараз компанія створює банк генетичних клітин риби, використовуючи свою...

Веганська Nutella стане доступною з нового року

З січня 2025 року новий продукт з'явиться на полицях...

Віце-президент Google та один з продовольчих гігантів інвестували у протеїн із ряски

Кошти підуть на будівництво першого комерційного заводу, який запустять...

Mеню доповненої реальності (AR) змінюють зовнішній вигляд їжі, можуть та створити незабутні враження

2024 рік став роком новаторства, культурного злиття та підвищення...

Вибір редактора
В продовження теми