Нове фінансування є наступним раундом залучення інвестицій після отримання паризьким стартапом 1 млн євро у 2019 році.
Робот Cala — це, по суті, повністю функціонуючий ресторан у коробці. Він готує та подає макарони в декартовій системі координат.
Поки компанія працює над своїм роботом gen-2, ви можете отримати уявлення про те, як функціонує бот Cala першого покоління:
Машина може приготувати до 400 страв з макаронів за одну годину
Компанія відкрила свій перший ресторан у п’ятому окрузі Парижа в 2020 році. З того часу вдалося приготувати 25 тисяч порцій макаронів.
Замовити собі пасту можна прямо в ресторані за допомогою сенсорного екрану або через програми доставки їжі, такі як UberEats або Deliveroo.
95% страв клієнти досі замовляли саме через доставку
Співзасновник та генеральний директор Ілан Річард у 2017 році покинув навчання у коледжі у віці 19 років, щоб заснувати компанію разом із Жульєном Драго та Ніколясом Барбоні.
Говорить, що його мотивувала можливість побудувати робот-ресторан із пастою. Він був розчарований відсутністю здорових страв, доступних йому як студенту.
«У фаст-фудах низький прибуток означає, що вони не можуть використовувати інгредієнти більш високої якості. Ми зрозуміли, покращити економіку могла б автоматизація приготування страв», — сказав він.
До слова, раніше пиво, зварене з роботом-пивоваром, взяло золото на найбільшому конкурсі у світі.