Робот-ресторан, який готує 400 страв з макаронів за годину, отримав мільйонні інвестиції

Cala, виробник автономних макаронних роботів-ресторанів, залучив 5,5 млн євро інвестицій на створення обладнання другого покоління.

spot_img

Нове фінансування є наступним раундом залучення інвестицій після отримання паризьким стартапом 1 млн євро у 2019 році.

Робот Cala — це, по суті, повністю функціонуючий ресторан у коробці. Він готує та подає макарони в декартовій системі координат.

Поки компанія працює над своїм роботом gen-2, ви можете отримати уявлення про те, як функціонує бот Cala першого покоління:

Машина може приготувати до 400 страв з макаронів за одну годину

Компанія відкрила свій перший ресторан у п’ятому окрузі Парижа в 2020 році. З того часу вдалося приготувати 25 тисяч порцій макаронів.

Замовити собі пасту можна прямо в ресторані за допомогою сенсорного екрану або через програми доставки їжі, такі як UberEats або Deliveroo.

95% страв клієнти досі замовляли саме через доставку

Співзасновник та генеральний директор Ілан Річард у 2017 році покинув навчання у коледжі у віці 19 років, щоб заснувати компанію разом із Жульєном Драго та Ніколясом Барбоні.

Говорить, що його мотивувала можливість побудувати робот-ресторан із пастою. Він був розчарований відсутністю здорових страв, доступних йому як студенту.

«У фаст-фудах низький прибуток означає, що вони не можуть використовувати інгредієнти більш високої якості. Ми зрозуміли, покращити економіку могла б автоматизація приготування страв», — сказав він.

До слова, раніше пиво, зварене з роботом-пивоваром, взяло золото на найбільшому конкурсі у світі.

Джерела: Cala, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

«Чайний гриб» став відкриттям для покоління Z та демонструє неймовірний ріст

Комбуча — це продукт, виготовлений шляхом бродіння солодкого чаю з симбіотичною культурою, що складається з бактерій та дріжджів. Раніше...

Безалкогольний ноотропний напій створили для тих, хто хоче відмовитися від випивки

Напій з хмелю, газованої води та інгредієнтів, що покращують настрій, не містить цукру та має нуль калорій У новому продукті...

Інноваційний холодильник знищує бактерії, щоб подовжити термін зберігання їжі

Обладнання представлене на міжнародній виставці CES-2022 в США.Розумна система зберігання продуктів Uvera має базовий блок, який вакуумуватиме контейнери, щоб...

Вчені створили ванілін із використаних пластикових пляшок

Команда з Единбурзького університету використала у лабораторії кишкову паличку для перетворення терефталевої кислоти — молекули, отриманої з ПЕТ —...

Японська компанія видалила з яєць білок, який викликає алергію

Це досягнення є важливим кроком у розвитку харчової індустрії, оскільки алергія на яєчний білок є однією з найпоширеніших харчових...

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

Може вас зацікавити

Українці створили італійський делікатес із рідкісної угорської пухової свині

В оригіналі, ндуя – ферментована в природній оболонці намазанка...

Вибір редактора
В продовження теми