Робот-ресторан, який готує 400 страв з макаронів за годину, отримав мільйонні інвестиції

Cala, виробник автономних макаронних роботів-ресторанів, залучив 5,5 млн євро інвестицій на створення обладнання другого покоління.

Нове фінансування є наступним раундом залучення інвестицій після отримання паризьким стартапом 1 млн євро у 2019 році.

Робот Cala — це, по суті, повністю функціонуючий ресторан у коробці. Він готує та подає макарони в декартовій системі координат.

Поки компанія працює над своїм роботом gen-2, ви можете отримати уявлення про те, як функціонує бот Cala першого покоління:

Машина може приготувати до 400 страв з макаронів за одну годину

Компанія відкрила свій перший ресторан у п’ятому окрузі Парижа в 2020 році. З того часу вдалося приготувати 25 тисяч порцій макаронів.

Замовити собі пасту можна прямо в ресторані за допомогою сенсорного екрану або через програми доставки їжі, такі як UberEats або Deliveroo.

95% страв клієнти досі замовляли саме через доставку

Співзасновник та генеральний директор Ілан Річард у 2017 році покинув навчання у коледжі у віці 19 років, щоб заснувати компанію разом із Жульєном Драго та Ніколясом Барбоні.

Говорить, що його мотивувала можливість побудувати робот-ресторан із пастою. Він був розчарований відсутністю здорових страв, доступних йому як студенту.

«У фаст-фудах низький прибуток означає, що вони не можуть використовувати інгредієнти більш високої якості. Ми зрозуміли, покращити економіку могла б автоматизація приготування страв», — сказав він.

До слова, раніше пиво, зварене з роботом-пивоваром, взяло золото на найбільшому конкурсі у світі.

Джерела: Cala, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Nestlé створила із шовковиці добавку, що регулює рівень глюкози в крові — для боротьби з діабетом

Перша програма Nestlé по боротьбі з діабетом в Малайзії розпочинається з поставки добавки Nutren GlucoSmart, котра підтримує оптимальний рівень...

Харчові тренди, які впливатимуть на майбутнє

Щоб насолодитися смаками та дослідити нові кордони гастрономії, заглибмося в найочікуваніші харчові тренди, які захопили світове бачення цього року...

Без звуків «Му»: молочний сир без корів з’явиться на ринку через два роки

Замість корів Formo використовує мікроорганізми, кодовані послідовностями ДНК молочного білка. Ці клітини вирощують у ферментері, поки не буде отримано...

З’явилось п’ять тисяч нових продуктів із горіха, який регулює роботу мозку

Минулого року в Європі було випущено понад 5000 нових продуктів з мигдалю. Це становить майже половину світового виробництва (43,7%).Провідними країнами...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Лідери ринку виростили в лабораторії корм для котів, який робить їх розумнішими

У новому кормі виробники поєднали культивований червоний морський люціан...

Щоденне вживання квасолі знижує вагу та поліпшує імунітет: дослідження

Дорослі, що постійно споживають ці бобові, мають меншу необхідність...

Oxford Economics: на вирощуванні лабораторного м’яса можна заробити майже $3 млрд

Дослідження, проведене на замовлення виробника харчових клітинних продуктів Ivy...

Суперпродукт майбутнього: із ряски роблять зелену ікру та збираються вирощувати на Марсі

Ряска (лемна, водяна сочевиця, або інколи навіть “зелена ікра”)...

Danone інвестує у повноцінне молоко, яке виробляється в процесі точного бродіння

Завдяки новим виробничим і технологічним потужностям компанія продаватиме молочні...

Вибір редактора
В продовження теми