Основою веганського шоколаду Cadbury Plant Bar стане мигдальна паста, на розробку якої пішло два роки.
Новий рецепт «надає аналогічний смак та текстуру класичного молочного шоколаду, з натяком на горіховість».
Рослинний шоколад вийде на ринок Великобританії у листопаді цього року. Буде представлений у двох варіантах: без наповнювача та зі шматочками солоної карамелі.
Упаковка для веганської плитки буде також на 100% рослинна, виготовлена з відновлювальних джерел.
Відомо, що рекомендована ціна для Cadbury Plant Bar становить $3,40 за 90 гр, що вдвічі дорожче за стандартну плитку шоколаду.
Запуск веганської шоколадної плитки є частиною світової тенденції щодо веганських продуктів, обумовлених прагненням споживачів до здоровіших, екологічних варіантів.
«У компанії Mondelez мінливі вимоги споживачів давно визначають наше прагнення надати широкий асортимент продуктів, які працюють для всіх», — пояснює Луїза Стигант, керуючий директор британської Mondelez International.
«Новий асортимент Cadbury Plant Bar — остання зупинка в цій подорожі», — додала вона.
Нагадаємо, екстрачорний шоколад АВК першим в Україні отримав міжнародну веганську ліцензію V-Label. Він має лише три складові: какао терте, какао–масло та цукор і виготовляється за найвищими стандартами якості.
Джерело: Confectionery News