Стартап із Кремнієвої долини перепрограмував ДНК дріжджів, щоб створити яєчний білок без курей

Каліфорнійська компанія з виробництва інгредієнтів Clara Foods, яка після ребрендингу стала називатися The EVERY Company, створила інноваційний продукт – нетваринний яєчний білок без смаку та запаху.

Продукт під назвою EVERY ClearEgg має широке застосування та повинен підвищувати поживність нетваринних продуктів.

Заснована в 2014 році, компанія розробляє свої інгредієнти шляхом точного бродіння — методу, популяризованого такими гігантами ринку як Impossible Foods та Perfect Day.

Команда проєкту

The EVERY Company стверджує, що ClearEgg — перший у світі яєчний білок, що не походить від тварин, але еквівалентний тваринному.

ClearEgg знаходився у розробці 7 років

Його основна ціль — збільшити вміст білку у продукті, і зробити це без явного післясмаку, який дають більшість інгредієнтів, що комерційно доступні у просторі нетваринних продуктів.

Артуро Елізондо, співзасновник The EVERY Company

«Ми друкуємо ДНК у 3D-форматі, а потім додаємо її до дріжджів. По суті, ми «зламуємо» дріжджі – «програмуємо» їх як комп’ютерні додатки», — розповідає Артуро Елізондо, співзасновник The EVERY Company.

Гарячі та холодні напої, кислотні соки, енергетики та батончики — лише деякі потенційні продукти, до яких можна додати ClearEgg

Ще одна очевидна категорія – молоко рослинного походження, якому зазвичай не вистачає білків порівняно з тваринами.

«Тепер ви можете дійсно мати рослинне молоко, яке містить більше білку, ніж коров’яче молоко, але без додавання цукру, щоб замаскувати сторонні аромати», — сказав співзасновник компанії.

Нагадаємо, раніше проект веганського яйця, яке виготовляється за допомогою штучного інтелекту, зібрав мільйони інвестицій.

Джерела: The EVERY Company, Green Queen, FoodDive

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Іспанії створили упаковку із сироватки. Вона подовжить термін зберігання сиру на 50%

За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, з 18 млн тонн сиру, виробленого в усьому світі, щороку утворюється 180...

Юкрейніан «Табаско». Гастрономічний стартапер з Закарпаття виготовляє чилі з чорнобривцями

Засновник гастрономічного стартапу Михайло Штефаньо розповідає, що ідея виникла зі спроби розвивати зелений туризм та дати відвідувачам щось унікальне...

«У подальшому ми плануємо розвивати формат dark store», — Олексій Юхимчук, співзасновник Rocket

В Україні нарощує оберти та виходить за кордон сервіс доставки їжі з ресторанів та супермаркетів Rocket. Одночасне підключення 10 міст,...

Німецькі вчені розробили шоколад із квашеного вівса та дріжджів

Planet A Foods заснували німецькі вчені – брат та сестра. Зараз доктор Максиміліан та доктор Сара Маркварт працюють над...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

ТОП-25 цікавих фактів про кулінарію

Факт №1 – в Японії один із найпопулярніших десертів...

Сінгапурський стартап перетворить відходи соєвого молока на рослинне м’ясо

Завдяки підтримці інвесторів та урядових агенцій, компанія наразі займається...

Вибір редактора
В продовження теми