Стартап із Кремнієвої долини перепрограмував ДНК дріжджів, щоб створити яєчний білок без курей

Каліфорнійська компанія з виробництва інгредієнтів Clara Foods, яка після ребрендингу стала називатися The EVERY Company, створила інноваційний продукт – нетваринний яєчний білок без смаку та запаху.

Продукт під назвою EVERY ClearEgg має широке застосування та повинен підвищувати поживність нетваринних продуктів.

Заснована в 2014 році, компанія розробляє свої інгредієнти шляхом точного бродіння — методу, популяризованого такими гігантами ринку як Impossible Foods та Perfect Day.

Команда проєкту

The EVERY Company стверджує, що ClearEgg — перший у світі яєчний білок, що не походить від тварин, але еквівалентний тваринному.

ClearEgg знаходився у розробці 7 років

Його основна ціль — збільшити вміст білку у продукті, і зробити це без явного післясмаку, який дають більшість інгредієнтів, що комерційно доступні у просторі нетваринних продуктів.

Артуро Елізондо, співзасновник The EVERY Company

«Ми друкуємо ДНК у 3D-форматі, а потім додаємо її до дріжджів. По суті, ми «зламуємо» дріжджі – «програмуємо» їх як комп’ютерні додатки», — розповідає Артуро Елізондо, співзасновник The EVERY Company.

Гарячі та холодні напої, кислотні соки, енергетики та батончики — лише деякі потенційні продукти, до яких можна додати ClearEgg

Ще одна очевидна категорія – молоко рослинного походження, якому зазвичай не вистачає білків порівняно з тваринами.

«Тепер ви можете дійсно мати рослинне молоко, яке містить більше білку, ніж коров’яче молоко, але без додавання цукру, щоб замаскувати сторонні аромати», — сказав співзасновник компанії.

Нагадаємо, раніше проект веганського яйця, яке виготовляється за допомогою штучного інтелекту, зібрав мільйони інвестицій.

Джерела: The EVERY Company, Green Queen, FoodDive

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Симнель, кулуракія і мяммі — традиційні великодні страви з усього світу

Воно асоціюється зі світлим святом відродження, прощення, миру. Саме тому для декого воно не в'яжеться з такими продуктами, як...

Пошукова видача: Google і Burger King починають спільний проект

Творці всесвітньовідомого пошукового сервісу планують продавати снеки і бутерброди з пошуковими роботами замість начинки. Це жарт. Майже. Холдинг Alphabet,...

Найпопулярніший напій у світі змішають з алкоголем, винайденим 150 років тому

Новий продукт буде доступний по всьому світу, а перший запуск відбудеться на ринках Європи та Мексики в 2025 році.“Ми...

Відомий з Середньовіччя суперфуд знижує ризик смерті від деменції. Дослідження

Оливкова олія вже давно вважається прикладом «супер-їжі», яка може допомогти довше прожити, якщо її споживати як частину здорового харчування. Зараз...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Вчений NASA створив робота, що пече 120 піц за годину

PZZA автоматизує нанесення соусу, додавання сиру і начинок, а...

У лабораторії виростили найрідкіснішу ікру по $1000 за кг

Ікра — це «одинарні клітини», тому нема потреби «упаковувати»...

Німці створили платформу, яка дозволить створювати нові види рослинного молока та м’яса за два тижні

Платформа дозволяє ідеям нових продуктів перейти від концепції до...

Вчені назвали несподіваний інгредієнт, який покращує рослинне м’ясо

До такого висновку дійшли в Університеті Путра в Малайзії. Дослідники...

Борис Шестопалов

Український підприємець у сфері агріфуд, ідеолог екосистеми VOLIA, співзасновник...

Вибір редактора
В продовження теми