Oxford Economics: на вирощуванні лабораторного м’яса можна заробити майже $3 млрд

Дослідники впевнені, старій Європі треба створювати найкращі умови для цієї галузі — це не тільки мільярди, але й тисячі робочих місць

Дослідження, проведене на замовлення виробника харчових клітинних продуктів Ivy Farm, підраховує, що при правильній підтримці держави м’ясо на основі клітин може скласти 13% сільськогосподарського сектору країни та створити до 2030 року 1630 нових робочих місць. Близько половини робітників будуть безпосередньо зайняті у вирощуванні м’яса.

Однак рівень зайнятості можна відразу множити на 2 – кожні 100 робочих місць, створені клітинною м’ясною промисловістю, з’явиться стільки ж робочих місць у інших галузях.

Oxford Economics – комерційне підприємство при бізнес-коледжі Оксфордського університету, яке займається прогнозуванням даних.

Дослідивши економічний внесок клітинної м’ясної галузі, та оцінивши внутрішні споживчі витрати до кінця десятиліття, дослідники Oxford Economics підрахували, що сектор може сягнути $2,31 млрд, а загальний ланцюг створення вартості додав би до ВВП країни $2,86 млрд.

Схвалення м’яса на основі клітин дослідники бачать як безпрограшний сценарій

«Галузь має сильний потенціал для зростання та несе значний економічний слід, який підтримуватиме ринок через ланцюжок створення вартості», – коментує Генрі Вортінгтон, директор з економічного консалтингу Oxford Economics.

Ну і звісно, не хотілося б плентатися позаду лідерів – Сінгапуру та Ізраїлю – якщо державна політика не сприятиме розвитку інноваційного простору.

До речі, поки що Сінгапур лишається єдиною країною, яка схвалила клітинне м’ясо. Також мають сприятливе середовище та роблять кроки для розвитку галузі Ізраїль, Катар та США.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Японська фабрика випікає печиво з диких земляних ос — нагадує ізюм і горіхи

Готується незвичне печиво з традиційних для Японії інгредієнтів — рисового борошна та кокосового молока, а в якості оригінальної добавки...

Стартап запускає фуа-гра з кеш’ю та кокосової олії, яка отримала мішленівське визнання

Продукт створений у трьох варіантах — з традиційним смаком, з перцем Espelette та зі смаком трюфелів.Заснована у 2020 році,...

Їстівне покриття вберігає від смітника на 40% більше огірків

Задля мінімізації харчових відходів та зменшення використання пластику, партнери запропонували екологічний пакувальний матеріал, який подовжує термін зберігання свіжих огірків.«Одним...

На Житомирщині варять авторський сир з бузиною, медом та аджикою

Крафтове виробництво у селі Великий Браталів Любарської громади заснував сировар Сергій Іванкевич. Займатися цією справою професійно він почав з...

Дві третини м’яса та молока до 2050 року замінять альтернативні продукти — дослідження

Згідно з дослідженням британської екологічної благодійної організації та аналітичного центру Green Alliance, альтернативна білкова промисловість може стати ключем до...

Найбільша інвестиція в альтернативне м’ясо — $0,4 млрд отримали стейки з грибів

Загальна сума інвестицій у стартап з моменту заснування сім років тому складає $365 млн “Ми використаємо фінансування для різноманітних цілей,...

Може вас зацікавити

VOLIA ДО ПЕРЕМОГИ: індустріальний парк у Вінниці — шлях до нової foodtech екосистеми

Парк має стати справжнім інкубатором для проєктів у харчовій...

Які компанії є лідерами ринку альтернативного протеїну?

Beyond Meat — американська компанія, що була заснована у...

Вибір редактора
В продовження теми