Oxford Economics: на вирощуванні лабораторного м’яса можна заробити майже $3 млрд

Дослідники впевнені, старій Європі треба створювати найкращі умови для цієї галузі — це не тільки мільярди, але й тисячі робочих місць

Дослідження, проведене на замовлення виробника харчових клітинних продуктів Ivy Farm, підраховує, що при правильній підтримці держави м’ясо на основі клітин може скласти 13% сільськогосподарського сектору країни та створити до 2030 року 1630 нових робочих місць. Близько половини робітників будуть безпосередньо зайняті у вирощуванні м’яса.

Однак рівень зайнятості можна відразу множити на 2 – кожні 100 робочих місць, створені клітинною м’ясною промисловістю, з’явиться стільки ж робочих місць у інших галузях.

Oxford Economics – комерційне підприємство при бізнес-коледжі Оксфордського університету, яке займається прогнозуванням даних.

Дослідивши економічний внесок клітинної м’ясної галузі, та оцінивши внутрішні споживчі витрати до кінця десятиліття, дослідники Oxford Economics підрахували, що сектор може сягнути $2,31 млрд, а загальний ланцюг створення вартості додав би до ВВП країни $2,86 млрд.

Схвалення м’яса на основі клітин дослідники бачать як безпрограшний сценарій

«Галузь має сильний потенціал для зростання та несе значний економічний слід, який підтримуватиме ринок через ланцюжок створення вартості», – коментує Генрі Вортінгтон, директор з економічного консалтингу Oxford Economics.

Ну і звісно, не хотілося б плентатися позаду лідерів – Сінгапуру та Ізраїлю – якщо державна політика не сприятиме розвитку інноваційного простору.

До речі, поки що Сінгапур лишається єдиною країною, яка схвалила клітинне м’ясо. Також мають сприятливе середовище та роблять кроки для розвитку галузі Ізраїль, Катар та США.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Mars перевела заводи з виробництва снеків в Європі на відновлювану енергію

Європейські фабрики Mars Snacking розташовані у Чехії, Франції, Німеччині, Нідерландах, Польщі та Великій Британії. Щороку вони виробляють 900 тисяч...

Ні риби, ні м’яса: поставки рослинної яловичини до ресторанів зросли на 80%

Про це свідчать дані американської The NPD Group, яка оцінювала динаміку у порівнянні з аналогічним місяцем 2020 року, коли...

Канабіс, дизайнерський буряк та розмариновий дим: харчові тренди 2025 року

Прогнози щодо тенденцій у харчуванні у 2025 році передбачають рік незвичного вибору: соуси до усього, експерименти з кавою та...

Першій компанії у світі дозволили вирощувати лабораторне м’ясо для домашніх тварин

Це стало новою віхою в зростаючому секторі культивованих кормів для домашніх тварин, де розвиваються нові технології, з’являються нові бренди...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Легендарний бренд випустив рослинну котлету, яку не відрізнити від справжнього м’яса

З новими котлетами Beyond Meat дебютує ексклюзивно в американській...

Замінники м’яса: ТОП-13 продуктів з високим вмістом білка

Яйця В одному яйці може бути від 5 до 8...

Британські дизайнери виготовили перший у світі предмет меблів з кави

Для розробки журнального столика засновник і креативний директор Joy...

Пломбір із козячого молока та сири в кропиві — на Прикарпатті створюють незвичайні продукти

Морозиво з козячого молока — експеримент “Ми зупинилися тільки на...

Світовий лідер з офісом в Україні запустив рослинне молоко з високим вмістом протеїну

Бренд дебютував із лінійкою несолодких напоїв рослинного походження з...

Вибір редактора
В продовження теми