Oxford Economics: на вирощуванні лабораторного м’яса можна заробити майже $3 млрд

Дослідники впевнені, старій Європі треба створювати найкращі умови для цієї галузі — це не тільки мільярди, але й тисячі робочих місць

Дослідження, проведене на замовлення виробника харчових клітинних продуктів Ivy Farm, підраховує, що при правильній підтримці держави м’ясо на основі клітин може скласти 13% сільськогосподарського сектору країни та створити до 2030 року 1630 нових робочих місць. Близько половини робітників будуть безпосередньо зайняті у вирощуванні м’яса.

Однак рівень зайнятості можна відразу множити на 2 – кожні 100 робочих місць, створені клітинною м’ясною промисловістю, з’явиться стільки ж робочих місць у інших галузях.

Oxford Economics – комерційне підприємство при бізнес-коледжі Оксфордського університету, яке займається прогнозуванням даних.

Дослідивши економічний внесок клітинної м’ясної галузі, та оцінивши внутрішні споживчі витрати до кінця десятиліття, дослідники Oxford Economics підрахували, що сектор може сягнути $2,31 млрд, а загальний ланцюг створення вартості додав би до ВВП країни $2,86 млрд.

Схвалення м’яса на основі клітин дослідники бачать як безпрограшний сценарій

«Галузь має сильний потенціал для зростання та несе значний економічний слід, який підтримуватиме ринок через ланцюжок створення вартості», – коментує Генрі Вортінгтон, директор з економічного консалтингу Oxford Economics.

Ну і звісно, не хотілося б плентатися позаду лідерів – Сінгапуру та Ізраїлю – якщо державна політика не сприятиме розвитку інноваційного простору.

До речі, поки що Сінгапур лишається єдиною країною, яка схвалила клітинне м’ясо. Також мають сприятливе середовище та роблять кроки для розвитку галузі Ізраїль, Катар та США.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Індії створили морозиво та льодяники, що світяться як медузи, коли їх облизують

Реакція ґрунтується на ферменті люциферази, який при лизанні язиком створює ефект світіння за звичайних умов, без застосування ультрафіолету.За словами...

Рослинне м’ясо роблять для м’ясоїдів. Хто насправді споживає цей продукт?

Основними споживачами рослинного м’яса та молока є не вегани чи вегетаріанці, як прийнято вважати, а саме всеїдні та флекситаріани...

DaVinci Kitchen будує роботизований паста-кіоск

Індустрія робототехніки активно заходить в сферу ресторанного бізнесу. Мінімізація взаємодії між людьми, проблеми з кадрами, необхідність збільшення пропускної здатності...

Вчені взялися надрукувати рибу без кісток — за допомогою водоростей, стовбурових клітин та струму

Команда вчених приступила до розробки інноваційної технології вирощування філе риби без кісток з використанням водоростей та клітин морського окуня.Проект...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Українська компанія створює для військових інноваційну «польову» дріп-каву

Дріп-кава — це порція меленої кави в пакетику, яку...

Особистий шеф-кухар Пола Маккартні та Елтона Джона схвалив білок із люпину

Скотт Фіндлі свого часу навчався у Гордона Рамзі та...

Вчені винайшли желатин із гороху, який перетворюється в гель і назад

Відкриття такої можливості відбулося випадково у 2022 році доктором...

Найбільша в Україні мережа віртуальних ресторанів готова вийти на закордонні ринки

За розрахунками Дениса Кривенка, власника Foodz Ukraine, відкриття однієї...

«М’ясо» зі сейтану врятує від глобального потепління

Сейтан або «пшеничне м’ясо»  — це рослинний білок, який...

Вибір редактора
В продовження теми