«Активовані» чіпси із пророщеного проса – британці створили корисну закуску із простих інгредієнтів

Британська компанія Boundless виготовляє перші у світі активовані чіпси з пророщеного проса, які краще засвоюються кишечником.

Activated Chips мають на меті «зробити перекус легким» і потурбуватися про здоров’я широкої верстви населення.

Пророщене, зібране, перероблене на чіпси та упаковане у Великобританії просо зберігає вуглецевий слід якнайнижчим. Також воно є однією із найстійкіших зернових культур у світі – для вирощування проса потрібно надзвичайно мало води.

Чіпси містять залізо і калій, які є корисними для кишечника та живлять здорові бактерії в мікробіомі.

Закуска не містить глютену і підходять для веганів

Boundless була заснована торгівельною компанією Cathy Moseley, яка взялася за створення функціональних закусок з 2017 року. Зараз, чотири роки потому, її продукцію можна знайти у 3000 магазинах по всій країні, а також на 10 міжнародних ринках, включаючи Німеччину, Бельгію та Азію.

«Наша місія – зробити перекус простим та корисним», – говорять у компанії.

Команда проєкту

Британці просто беруть звичайні інгредієнти та роблять їх кращими: пророщування проса знижує рівень фітинової кислоти, а отже збільшує біодоступність поживних речовин всередині зерна.

Іншими словами, пророщування видаляє речовини, які перешкоджають травленню. Метод простий, але потужний

Роздрібна ціна Activated Chips на Amazon – $2,45 за упаковку у 80 грамів.

Нагадаємо, раніше бостонський виробник закусок випустив «здорові» чіпси з протизапальними властивостями.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рейтинг продуктів без лактози й глютену: найкращі варіанти для людей з непереносимістю

Багато людей страждають на різні види харчової непереносимісті. Найвідоміші – це целіакія й лактозна недостатність. Організм людей, в яких...

Нектар із щавля: колишній айтішник чавить на Прикарпатті сік із мікрозелені

Переїхавши з початком повномасштабного вторгнення на Прикарпаття, Володимир заснував сіті-ферму «Micro Green Прикарпаття». Спочатку це було приміщення на 70 квадратних...

Лабораторному м’ясу пророкують «золоту лихоманку», а в стартапи інвестують мільйони

Раунд проводили Change Ventures та Crosslight Partners. Крім того, стартап підтримав американський прискорювач Techstars.Платформа від Gelatex дозволяє створювати нановолокнисті...

В Нідерландах новорічне пиво варять з ялинкових голок

В Нідерландах знайшли застосування ялинкам після новорічних свят. Місцева броварня Lowlander Beer розробила рецепт пива з хвої. Для виробництва...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Європейський інвестбанк вперше виділив 20 млн євро на альтернативне м’ясо

Компанія підписала кредитну угоду на 20 млн євро, що...

Ikea тестуватиме потенційних працівників веганськими фрикадельками з-під 3D-принтера

Компанія прагне стати максимально екологічною, і відноситься до цього...

Почалися тести недорогого робота, який друкує персоналізовані торти

Нова машина Cake Writer дозволить споживачам створювати власне повідомлення...

Ні луски, ні хвоста. Рослинна риба припливла до України

Зі стрімким ростом популярності продуктів на рослинній основі, споживачі...

Український бренд створив унікальний кефір, що зменшує втому

Особливість кефіру полягає у його консистенції: його можна їсти...

Вибір редактора
В продовження теми