«Активовані» чіпси із пророщеного проса – британці створили корисну закуску із простих інгредієнтів

Британська компанія Boundless виготовляє перші у світі активовані чіпси з пророщеного проса, які краще засвоюються кишечником.

Activated Chips мають на меті «зробити перекус легким» і потурбуватися про здоров’я широкої верстви населення.

Пророщене, зібране, перероблене на чіпси та упаковане у Великобританії просо зберігає вуглецевий слід якнайнижчим. Також воно є однією із найстійкіших зернових культур у світі – для вирощування проса потрібно надзвичайно мало води.

Чіпси містять залізо і калій, які є корисними для кишечника та живлять здорові бактерії в мікробіомі.

Закуска не містить глютену і підходять для веганів

Boundless була заснована торгівельною компанією Cathy Moseley, яка взялася за створення функціональних закусок з 2017 року. Зараз, чотири роки потому, її продукцію можна знайти у 3000 магазинах по всій країні, а також на 10 міжнародних ринках, включаючи Німеччину, Бельгію та Азію.

«Наша місія – зробити перекус простим та корисним», – говорять у компанії.

Команда проєкту

Британці просто беруть звичайні інгредієнти та роблять їх кращими: пророщування проса знижує рівень фітинової кислоти, а отже збільшує біодоступність поживних речовин всередині зерна.

Іншими словами, пророщування видаляє речовини, які перешкоджають травленню. Метод простий, але потужний

Роздрібна ціна Activated Chips на Amazon – $2,45 за упаковку у 80 грамів.

Нагадаємо, раніше бостонський виробник закусок випустив «здорові» чіпси з протизапальними властивостями.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

У колишньому військовому бункері українці варять сири з синім чаєм та лавандою

Засновник підприємства Олексій Синельников перетворив на сироварню колишній військовий бункер. А починав він просто у себе на кухні.  Разом з...

Pepsi поєднала кетчуп з колою, щоб створити ідеальну приправу для хот-догів

Pepsi Colachup (колачуп, що є поєднанням слів кола і кетчуп) був розроблений спільно з відділом бізнес-консультацій Кулінарного інституту Америки.  Colachup...

Морозиво з беконом та бородинським хлібом — львівський сімейний бренд створює нові смаки

Ice Cream Shop – молодий бренд із сімейною історією, якому понад 30 років: батько засновника отримав ґрунтовні знання про...

Їжа майбутнього: які тренди впливають на те, як ми будемо харчуватися?

Коли ми говоримо про їжу майбутнього, то маємо на увазі здорове та корисне харчування, а також технології приготування, які...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Британці вироблятимуть ковбасу з культивованого м’яса: запущений найбільший біореактор в Європі

Завод площею 18 000 квадратних футів відкрила місцева компанія...

Український бренд чавить яблучні соки з канабісом та спіруліною

Сік можна, зокрема, знайти на полицях супермаркетів «Сільпо», де...

На органічній фермі у горах варять волохатий сир часів вікінгів

Сир, створений із коров’ячого, часто знежиреного молока, проходить тривалий...

В Україні вперше випустили мікрофільтроване молоко. Смакує як парне

Мікрофільтрація — це інноваційний ефективний метод очистки молока, який...

Вчені вперше надрукували товсте філе лабораторного окуня, на черзі – сліпі тести

Спочатку дослідники створювали тонкі скибочки сашимі, але завдяки подальшому...

Вибір редактора
В продовження теми