«Активовані» чіпси із пророщеного проса – британці створили корисну закуску із простих інгредієнтів

Британська компанія Boundless виготовляє перші у світі активовані чіпси з пророщеного проса, які краще засвоюються кишечником.

Activated Chips мають на меті «зробити перекус легким» і потурбуватися про здоров’я широкої верстви населення.

Пророщене, зібране, перероблене на чіпси та упаковане у Великобританії просо зберігає вуглецевий слід якнайнижчим. Також воно є однією із найстійкіших зернових культур у світі – для вирощування проса потрібно надзвичайно мало води.

Чіпси містять залізо і калій, які є корисними для кишечника та живлять здорові бактерії в мікробіомі.

Закуска не містить глютену і підходять для веганів

Boundless була заснована торгівельною компанією Cathy Moseley, яка взялася за створення функціональних закусок з 2017 року. Зараз, чотири роки потому, її продукцію можна знайти у 3000 магазинах по всій країні, а також на 10 міжнародних ринках, включаючи Німеччину, Бельгію та Азію.

«Наша місія – зробити перекус простим та корисним», – говорять у компанії.

Команда проєкту

Британці просто беруть звичайні інгредієнти та роблять їх кращими: пророщування проса знижує рівень фітинової кислоти, а отже збільшує біодоступність поживних речовин всередині зерна.

Іншими словами, пророщування видаляє речовини, які перешкоджають травленню. Метод простий, але потужний

Роздрібна ціна Activated Chips на Amazon – $2,45 за упаковку у 80 грамів.

Нагадаємо, раніше бостонський виробник закусок випустив «здорові» чіпси з протизапальними властивостями.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Бренд Unilever створив синьо-жовті кросівки із залишків їжі, що йде у смітник

Гриби, кукурудза, яблука та виноград – тепер вони можуть не лише стати частиною щоденної їжі, а і вашим наступним...

Макаронні монстри: науковці розробили 3D-макарони, які набувають об’єму під час варіння

Технологія «канавок» або «механізм морфінгу» передбачає створення плоских макаронних виробів, поверхня яких має геометричні відступи та під час гідратації...

Китайські вчені створили м’ясо з одноклітинних організмів. Воно підвищує імунітет.

Кошти від Гонконгського фонду інновацій та технологій (ITF) будуть спрямовані на підтримку проєкту з розробки передової технології ферментації з...

Французи створили риб’ячий жир з мікроводоростей, який входитиме у спортивне харчування

Водоростева олія містить менше 3% насичених жирних кислот Клінічні випробування показують, що Omegavie знаходиться у формі тригліцеридів, яка є природною...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

New Food Summit 2023 — перша подія про їжу майбутнього

Як змінюється та куди рухається глобальний Food-ринок і...

Компанія Nestlé запускає виробництво рослинного м’яса в Китаї

Харчовий гігант Nestlé намагається не відстати від трендів в...

Українська компанія створила унікальне обладнання для ковбаси без оболонки

Автоматична система включає шестерневий шприц з відкритим бункером об’ємом...

В Україні роздадуть 2 млн євро грантів на бізнес з виробництва харчів

За умовами конкурсу, організатори збираються виділити 2 млн євро...

Вибір редактора
В продовження теми