Перший у світі справжній мед без бджіл з’явиться на полицях магазинів до кінця року

Каліфорнійська харчова компанія MeliBio випустила свій флагманський продукт — перший у світі справжній мед, виготовлений без бджіл.

Вперше продукт презентували на приватній дегустації в Сан-Франциско, в якій взяли участь понад сотня інвесторів та члени спільноти з питань клімату та харчових технологій.

Через кілька місяців після закриття попереднього раунду фінансування на початку цього року, MeliBio вдалося значно просунутись вперед зі своїми науково-дослідними роботами та розширити власний метод виробництва меду без бджіл.

Компанія використовує синтетичну біологію, точне бродіння та рослинництво для створення молекулярно ідентичного меду.

Це дозволяє виготовити мед з такими ж функціональними властивостями, вишуканим смаком та користю для здоров’я без шкоди для навколишнього середовища, пов’язаної з комерційним виробництвом меду.

Успішно розширивши свою технологію, MeliBio вже готові приймати замовлення від комерційних клієнтів, а перші поставки молекулярного меду очікуються до кінця цього року.

Перший «справжній» веганський мед може стати чудовою альтернативою для людей, котрі не вживають продукти тваринного походження

MeliBio пишаються тим, що їхній продукт може конкурувати з традиційним медом, тим самим запобігаючи руйнівному впливу на популяцію бджіл, котрі запилюють третину сільськогосподарських культур у світі.

Джерело: MeliBio, Green Queen

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Дизайнерка з Іспанії перетворює харчові відходи на засоби по догляду за шкірою

Віра виготовляє продукти по догляду за шкірою із фруктів, наприклад з апельсинів, від яких відмовилися супермаркети, оскільки вони не...

Два європейські проєкти з’ясували, як вирощувати м’ясо в космосі

Команди складаються з німецької компанії Yuri та Reutlingen University, а також британських фірм Kayser Space, Cellular Agriculture і Campden...

Львів’яни варять кабачкові цукати, які схожі на банан та диню

“За нашою традицією, це повністю натуральний продукт. Навіть у якості барвника використовуємо смородину та червоний буряк”, – говорять у...

Екоактивісти створили посуд із відходів цукрових буряків та шукають інвесторів на Kickstarter

Майк і Алекс, засновники стартапу, ставлять за мету зробити світ чистішим, зеленішим та екологічнішим заради життя нащадків. Обоє мають...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Британці за допомогою точного бродіння розробили молоко наступного покоління для мільйонів

Швидкозростаючий британський бренд альтернативних молочних продуктів Mighty збирає $10...

Стартап із Кембриджа створить промислові біореактори для вирощування «лабораторного» м’яса

Генеральний директор стартапу Джек Рейд вважає, що існуючі зараз...

Вибір редактора
В продовження теми