Вперше продукт презентували на приватній дегустації в Сан-Франциско, в якій взяли участь понад сотня інвесторів та члени спільноти з питань клімату та харчових технологій.
Через кілька місяців після закриття попереднього раунду фінансування на початку цього року, MeliBio вдалося значно просунутись вперед зі своїми науково-дослідними роботами та розширити власний метод виробництва меду без бджіл.
Компанія використовує синтетичну біологію, точне бродіння та рослинництво для створення молекулярно ідентичного меду.
Це дозволяє виготовити мед з такими ж функціональними властивостями, вишуканим смаком та користю для здоров’я без шкоди для навколишнього середовища, пов’язаної з комерційним виробництвом меду.
Успішно розширивши свою технологію, MeliBio вже готові приймати замовлення від комерційних клієнтів, а перші поставки молекулярного меду очікуються до кінця цього року.
Перший «справжній» веганський мед може стати чудовою альтернативою для людей, котрі не вживають продукти тваринного походження
MeliBio пишаються тим, що їхній продукт може конкурувати з традиційним медом, тим самим запобігаючи руйнівному впливу на популяцію бджіл, котрі запилюють третину сільськогосподарських культур у світі.
Джерело: MeliBio, Green Queen
Така подача матеріалу наче це допоможе бджолам. А насправді такий штучний мед буде конкурувати з натуральним витісняючи з ринку пасічників… а тим самим зменшуючи популяцію бджіл..